Afbeelding
Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe zet logo in stuifzand

28 januari 2022 om 14:39 Natuur en milieu

OTTERLO/ANP Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft haar logo aangebracht in het stuifzand van het Oud-Reemsterzand. Dit heeft zij gedaan om te markeren dat er al twintig jaar wordt gewerkt aan herstel van stuifzand, dat in heel Europa een zeldzaamheid is. Het 180 meter brede logo zal op den duur vervagen door het stuifzand en plantengroei, aldus het Park.

Stuifzandgebieden verdwijnen in heel Europa snel door de neerslag van stikstof. De Hoge Veluwe begon in 2002 al met bescherming van de bijzondere natuur, die veel zeldzame dieren en planten herbergt. Maar omdat de stikstofdepositie niet minder is geworden, is voortdurend onderhoud van de bedreigde gebieden nodig. Dat gebeurt door een arbeidsintensieve vorm van plaggen. Op het Oud-Reemsterzand is ditmaal voor een andere werkwijze gekozen, waardoor lichtgeel zand aan de oppervlakte is gekomen. De bewerkte stroken grond vormen samen het logo.

HERTENKOP Het logo van De Hoge Veluwe is rond 1920 door architect Henry van der Velde ontworpen in opdracht van het echtpaar Kröller-Müller. Het stelt een gestileerde hertenkop voor.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie