‘Herontwikkeling Horapark desastreus voor flora en fauna’

3 oktober 2022 om 15:04 Natuur en milieu Google Streetview
Afbeelding

EDE De herontwikkeling (woningbouw) van het Horapark is desastreus voor flora en fauna. Dat is de overtuiging van dertig eigenaren/bewoners van vijftien woningen aan de Van den Boschlaan/Viscoselaan, vertegenwoordigd door juriste Anke Pot-Koren en ingenieur C. Pot, betrokken bij de participatie voor het opstellen van de structuurvisie. Het is ook de overtuiging van wetenschapper Fabrice Ottburg, van de Wageningen Universiteit, die onderzoek deed in het Horapark. En ook van betrokken organisaties als de stichting paddenbelang Hora Est. De gemeente krijgt een flinke draai om de oren over de - duistere - gang van zaken.

Het participatieproces verloopt ondoorzichtig en inefficiënt. ,,De rol van de gemeente Ede in, en haar belang bij, het participatieproces en de bouwplannen op het Horapark zijn niet duidelijk en blijven onduidelijk ondanks herhaaldelijk gestelde vragen door diverse partijen. De gemeente heeft een ondersteunende rol in het participatieproces, maa..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek Steeds meer graafschade door aanleg glasvezel
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Gemeente Ede gaat uit van vertrouwen bij controle op bijstandsfraude
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu ‘Hopelijk is dít het gouden ei in de strijd tegen vogelgriep’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal FC Jeugd geeft het in slotfase weer weg
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Tot 12.500 auto’s dagelijks op ‘nieuwe’ Parklaan
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Iris uit Lunteren is advocaat op de Zuidas: ‘Rust platteland is niets voor mij’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.