Afbeelding
Waterschap Vallei en Veluwe

Waterschap geeft subsidie voor vasthouden water in kleine watergangen

30 augustus 2023 om 07:20 Natuur en milieu

EDE Voor grondgebruikers en grondeigenaren op de flanken van de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug, als ook de oeverwallen langs de IJssel is er de subsidieregeling Watersparen. ,,Wie investeert in watermaatregelen, laten we niet droogstaan. Waterschap Vallei en Veluwe draagt financieel bij aan investeringen die water vasthouden en zo droogte tegengaan”, laat het waterschap weten.

,,Na een periode van langdurige droogte gingen we over in weken vol stortbuien. Het klimaat verandert en dat heeft effect op het watersysteem. Soms zitten de sloten overvol, maar steeds vaker staan ze langere tijd (bijna) droog. Om droogteproblemen te voorkomen, moeten we water zo lang mogelijk vasthouden. Zowel in de bodem als in de sloot. En daarvoor doen we een beroep op grondeigenaren en –gebruikers.”

,,Ben jij grondgebruiker en/of grondeigenaar op de flanken van de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en/of de oeverwallen langs de IJssel? En neem jij maatregelen, zoals het vasthouden van water in de sloot langs je perceel of het beperken van drainage? Meld je dan aan voor de subsidieregeling Watersparen. Kijk voor meer informatie: www.vallei-veluwe.nl/watersparen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie