Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Pixabay

Bewoners werken samen bij nieuwbouw in Veldhuizen

21 september 2021 om 14:45 Nieuwbouw

EDE Aan de Goudenstein in de Edese wijk Veldhuizen, waar voorheen een basisschool stond, worden over een tijdje mogelijk circa 37 nieuwe woningen gebouwd. Het is een initiatief van bewonersgroep Vredehorst, die samen wonen en samen leven als doel heeft. Om het bouwplan een stap verder te krijgen, ondertekenen de gemeente Ede, woningcorporatie Woonstede en Vredehorst een intentieovereenkomst.

Het totale plan omvat circa 37 woningen met een mix van sociale huur, sociale koop en vrije sectorkoopwoningen. Verder komt er een gemeenschappelijke ruimte en een gemeenschappelijke tuin. Nu de intentieovereenkomst is getekend, ligt er volgens de gemeente een goede basis om het plan verder uit te werken. Ook wordt er actief met de buurt gesproken over de plannen.

WAARDEN  ,,Vredehorst staat voor de waarden samen, delen, groei, open en actueel”, zegt Minke Terwel namens de bewonersgroep. ,,We werken aan een duurzaam en groen plan waar veel ruimte is voor ontmoeting met elkaar en met buurtgenoten. Wij kijken er ontzettend naar uit om deze plannen gerealiseerd te zien en het samen leven en delen gewoon te gaan doen.”

MIX Wethouder Peter de Pater vult aan: ,,De vraag naar nieuwe woningen in Ede is erg hoog. Ik ben erg blij met dit particuliere initiatief met een mooie mix van woningtypes. Dit plan past bij Ede en zorgt voor meer ontmoeting en verbinding in de wijk.”

,,Er worden broodnodige woningen toegevoegd en dan ook nog eens zo’n mooie mix van betaalbare koop- en huurwoningen, iets waar grote behoefte aan is”, zegt directeur Marco de Wilde. ,,Daarnaast is er een ontmoetingsruimte opgenomen in het plan. Zulke ruimtes doen altijd veel voor de leefbaarheid in een buurt, is onze ervaring.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie