Afbeelding
Pixabay

Geen lessen op CHE vanwege coronavirus

12 maart 2020 om 20:53 Onderwijs Coronavirus

EDE (ANP) De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) stopt per direct met het onderwijs in navolging op het besluit van de Vereniging Hogescholen en de Vereniging van Universiteiten. Alle hogescholen en universiteiten sluiten na overleg met ministers van onderwijs Arie Slob en Ingrid van Engelshoven.

Aan studenten en docenten laat de CHE het volgende weten: ,,Dit geldt voor zowel onderwijsactiviteiten als tentamens. Wel blijven de gebouwen voor zover mogelijk open voor andere activiteiten." Vrijdag verwacht de school met meer informatie te komen.

Het kabinet nam donderdag extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in heel Nederland tegen te gaan. In een brief die minister Bruno Bruins (Medische Zorg) donderdagavond naar de Tweede Kamer heeft gestuurd staat: "Het kabinet constateert dat op universiteiten en hogescholen sprake is van vele nationaliteiten en daarmee vele in- en uitreisbewegingen. We roepen universiteiten en hogescholen daarom op om in ieder geval tot en met 31 maart alleen nog onderwijs op afstand te geven. We zien dat meerdere universiteiten hun onderwijs en andere activiteiten zelf al hebben afgeschaald. Een voorbeeld hiervan is de medische faculteit van de Universiteit Leiden."

Kinderopvang, primair en voortgezet onderwijs en het mbo blijven open. Het sluiten van kinderopvang en scholen is geen effectieve maatregel om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar zou wel betekenen dat ouders thuis moeten blijven (ook als zij werkzaam zijn in vitale processen), schrijft Bruins.

Momenteel studeren aan de 36 door de overheid bekostigde hogescholen in Nederland 450.000 studenten, zo meldt de Vereniging Hogescholen. De Vereniging van Universiteiten (VSNU) meldt dat bij hun 14 universiteiten ruim 303.000 studenten zijn ingeschreven. De bij de VSNU aangesloten universiteiten beslissen per opleiding en instelling hoe en wanneer met onlinealternatieven onderwijs kan worden verzorgd, aldus een woordvoerder.

Vrijdag verwachten de hogescholen en universiteiten meer informatie, ook met betrekking tot het maken van tentamens.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie