Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Aeres en Nordwin College fuseren

26 mei 2020 om 11:49 Onderwijs

EDE OCW-minister Van Engelshoven heeft groen licht gegeven voor de fusie tussen Aeres, met onder meer een onderwijslocatie in Ede, en het Friese Nordwin College. Zij vormen nu een onderwijs- en kennisorganisatie voor de groene sector, met een focus op agro, food en leefomgeving.

Bestuursvoorzitters Bastiaan Pellikaan (Aeres) en Ilona Dulfer (Nordwin College) verwachten dat de fusie veel voordelen zal opleveren, zoals het verhogen van de kwaliteit van het onderwijs en het versterken van de gezamenlijke ontwikkel- en innovatiekracht.

ONDERWIJSKWALITEIT ,,Beide organisaties onderschrijven het grote maatschappelijke belang van de groene sector en daar leggen we onze focus. We willen het allerbeste onderwijs aanbieden en kunnen dat nu doen voor een groter aantal specialismen", aldus Pellikaan. 

Dulfer: ,,De fusie geeft ons een stevige basis voor vernieuwing en voor het verder versterken van de onderwijskwaliteit. Samen bedienen we een groter aantal leerlingen en studenten die we tegelijkertijd op kleinschalige locaties de veilige leeromgeving kunnen blijven bieden die ze van ons gewend zijn." 

ALLE NIVEAUS Aeres is een groene onderwijs- en kennisorganisatie die in Gelderland, Utrecht en Flevoland onderwijs aanbiedt op vrijwel alle niveaus: praktijkonderwijs, vmbo, mbo, hbo. Daarnaast verzorgt de organisatie cursusonderwijs, toegepast onderzoek en bemiddelt ze geschoold personeel binnen de groene sector. Nordwin College is een onderwijsorganisatie die zich focust op het aanbieden van vmbo-, mbo- en cursusonderwijs voor de groene sector in Friesland. Samen bedienen zij nu 15.000 studenten en 17.000 cursisten.

Als gevolg van de fusie vallen Aeres en Nordwin College nu onder één Raad van Bestuur en Raad van Toezicht. Beide organisaties gaan nu hun processen integreren. Het streven is dat alle onderwijslocaties met ingang van studiejaar 2021/2022 onder één naam actief zijn: Aeres.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie