Christelijke Hogeschool Ede
Christelijke Hogeschool Ede CHE

Webinars CHE over bouwen aan sterke relaties in zorg, werk en samenleving

7 september 2020 om 14:16 Onderwijs Deel je nieuws

Hoe bouw je als professional aan sterke relaties? De samenleving heeft hier behoefte aan, juist ook in coronatijd. De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) geeft dit jaar extra aandacht aan de verbinding met studenten en relaties in de online en offline ontmoetingen. Daarnaast biedt de CHE een serie gratis webinars rond het jaarthema De kracht van relaties om elkaar te inspireren. Professionals vanuit diverse werkvelden en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

Verschillende soorten relaties in de zorg, het werk en in de samenleving staan op spanning. Kun je nog spreken van goede relaties wanneer er altijd een scherm, of anderhalve meter tussen zit? Door de coronacrisis krijgt samenwerken bijvoorbeeld ineens een ander karakter. Jan van der Stoep, lector Bezieling en professionaliteit verzorgt het eerste webinar Zin in werk. Het belang van relaties. Van der Stoep: “We ontdekken hoe belangrijk relaties zijn en welke betekenis afstand en nabijheid hebben. We ervaren verbondenheid, maar ook vervreemding. Dat doet wat met onze motivatie, de zin die we in ons werk ervaren. Wat kunnen we vanuit de christelijke geloofstraditie leren over zingeving, over samenwerken, en over het omgaan met lastige situaties? Hoe kunnen we, in een tijd van onzekerheid, hoop blijven houden en ontspannen ons werk blijven doen? Dat willen we bespreken in dit webinar.”

Verder zijn er webinars over: Gezondheidsbevordering doe je samen, Veerkrachtig en duurzame arbeidsrelaties in en vanuit de regio Foodvalley, Omgaan met religieuze diversiteit, Relationeel blijven werken als samenwerken moeilijk gaat, Ergens bij horen, gezinsconcepten in het sociaal werk, Evangelie en cultuur: heil zien in het christelijk geloof?, Samen divers: ruimte voor uniciteit en gezamenlijkheid in je team.

Praktijkgericht onderzoek
In 2020 heeft de CHE de onderzoeksagenda ‘De kracht van relaties’ vastgesteld. De hogeschool doet onderzoek naar vraag hoe deze kracht aangewend kan worden om professionele praktijken van bedrijven, organisaties, de samenleving en de zorg te verbeteren. De CHE wil professionals opleiden die kunnen bijdragen aan krachtige en duurzame relaties.

Aanmelden en meer informatie: www.che.nl/krachtvanrelaties

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie