Wethouder Van der Schans ontvangt eerste zoekkaart Binnenveld uit handen van Jannah Boerakker.
Wethouder Van der Schans ontvangt eerste zoekkaart Binnenveld uit handen van Jannah Boerakker. IVN Het Groene Wiel

Bennekomse leerlingen krijgen les in de Binnenveldse Hooilanden

24 september 2020 om 17:30 Onderwijs

BENNEKOM Groep 7 van de Sint Alexanderschool uit Bennekom kreeg donderdag als eerste klas les in de Binnenveldse Hooilanden. IVN Het Groene Wiel gaf deze les samen met Stichting Mooi Binnenveld en IVN Ede. Wethouder Jan Pieter van der Schans kwam kijken en ontving de bijbehorende zoekkaart met dieren en planten van het Binnenveld. 

In de les en via de zoekkaart ontdekken kinderen de natuur in de Binnenveldse Hooilanden. Een gebied met veel geschiedenis en een diversiteit aan dier- en plantensoorten. Natuur om zelf te beleven. De leerlingen onderzoeken in de les onder meer de bodem in het gebied, kleine beestjes en vogels. Onder leiding van Ineke Jansonius van IVN Ede doen ze ook een waterdiertjes-onderzoek. 

VELE MALEN BETER Leerkracht Pauline Constant is erg enthousiast over de les: ,,Dit is vele malen veel beter dan leren over de natuur uit een boekje. Kreten van de leerlingen zoals: ’Wij hebben een Zilverreiger gezien!’ en ‘Ik heb echt veen uit de grond geboord’ geven hun enthousiasme goed weer.” Wethouder van der Schans ziet ook de meerwaarde: ,,Ik vind het zeer waardevol om kinderen op deze manier te verbinden met natuur in hun eigen omgeving.” 

Gert van der Meer en Kees de Ruiter van Stichting Mooi Binnenveld vertellen over het natuurproject: ,,We hebben dit gebied aankocht met een collectief van buurtbewoners. De stichting beheert het gebied nu 100 procent natuurlijk om zoveel mogelijk bijzondere planten- en diersoorten een leefgebied te geven.” Meer weten, kijk dan op www.mooibinnenveld.nl

IVN Het Groene Wiel heeft de Binnenveldles ontwikkeld met bijdragen van gemeente Ede en provincie Gelderland. IVN Het Groene Wiel biedt al 40 jaar lang lesactiviteiten voor scholen in Ede en Wageningen rond natuur en duurzaamheid. Meer weten, kijk dan op www.groenewiel.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie