Afbeelding
Christelijke Hogeschool Ede

CHE deelt duizenden hoodies uit aan studenten

7 december 2020 om 15:38 Onderwijs

EDE In deze tijden van afstand maakt de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) graag een warm gebaar naar de studenten. Daarom ontvangen de studenten in de komende weken een warme hoodie, een trui met capuchon. In totaal vroegen 4000 studenten de trui aan met een opleidingsopdruk.

Arjan van Vugt, directeur van de zakelijke opleidingen, kwam op het idee voor de hoodies. ,,Voor studenten is het een heel pittige tijd. Sociale contacten en échte ontmoetingen met studenten zijn heel belangrijk als je studeert. En dat is nu allemaal beperkt. Wat dacht je van eerstejaars die in deze omstandigheden starten met een nieuwe studie. Alles is onbekend en dan moeten ze ook nog op afstand nieuwe vrienden zien te maken.”

,,Naast dat we natuurlijk alles doen om het onderwijs zo goed mogelijk in te vullen, willen we als hogeschool iets geven om te laten merken dat we zien dat het pittig is. Om ze een hart onder de riem te steken. We wilden wel iets geven wat veel studenten leuk vinden, kunnen waarderen en waar ze ook voor de lange termijn nog iets aan hebben. Hoodies worden veel gedragen, ze geven warmte en het is een duurzaam presentje”, zegt Van Vugt.

#CHEHOODIE Volgens de hogeschool is het enthousiasme voor de truien groot, zo blijkt uit de enorme hoeveelheid aanvragen. De ruim 4000 hoodies worden deze weken verzonden naar de studenten. Zo gaan ze warm de kerstvakantie in. Ook is de hashtag #CHEhoodie in het leven geroepen, om zo op Instagram (@dehogeschoolede) met elkaar te delen waar en wanneer de trui gedragen wordt. Zo is de hoodie in tijden van afstand toch een mooie verbindende factor voor alle studenten, aldus de hogeschool. 

De CHE geeft dit jaar extra aandacht aan de verbinding met studenten en relaties in de online en offline ontmoetingen. Daarnaast biedt de hogeschool een serie gratis webinars rond het jaarthema ‘De kracht van relaties’ om elkaar te inspireren. Meer informatie is te vinden op de website.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie