Foto Christelijke Hogeschool Ede
Foto Christelijke Hogeschool Ede CHE

CHE onderzoekt studentenwelzijn in coronatijd

26 februari 2021 om 16:11 Onderwijs

EDE De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) wil een duidelijker beeld krijgen van hoe het met haar studenten gaat nu de lockdown langer duurt. De hogeschool start daarom op maandag 1 maart met de Landelijke Monitor, mede-ontwikkeld door het Trimbos Instituut. Dit onderzoek moet inzicht geven in stress, veerkracht, burn-outklachten en middelengebruik onder studenten. 

Volgens het Trimbos Instituut is er veel bezorgdheid over de mentale gezondheid en het middelengebruik van studenten in het hoger onderwijs. Maar harde, landelijke cijfers ontbreken. Daarom doet het instituut nu landelijk onderzoek in samenwerking met verschillende hogescholen en universiteiten. 

De CHE herkent de zorgen, omdat de coronamaatregelen weinig ruimte bieden voor live-contact met studenten. De hogeschool biedt al verschillende vormen van ondersteuning aan studenten, zoals psychologen,?pastoraat, trainingen, gespreksgroepen en zelfhulp. 

,,We kijken wat studenten nodig hebben?om met stress en burn-out om te gaan, of dat te voorkomen”, aldus Marjolein Bos van Team StudentenWelzijn?van de CHE.?,,Met de resultaten van deze vragenlijst willen we ons aanbod uitbreiden om de veerkracht en het welzijn van onze studenten te verbeteren.” 

Resultaten van de Landelijke monitor worden in het najaar bekendgemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie