Afbeelding
Eigen foto

Wethouder Van der Schans opent bijenhotels bij Edese basisscholen

13 april 2021 om 10:51 Onderwijs

EDE Op dinsdag 13 april, Nationale Buitenlesdag, heeft wethouder Jan Pieter van der Schans enkele wilde bijenhotels geopend bij CNS De Vuursteen en basisschool De Kleine Prins. 

Leerlingen van deze scholen doen mee aan het ‘BIJzondere Feestje’ van IVN Het Groene Wiel, waarbij kinderen in Ede en Wageningen wilde bijen helpen door te zorgen voor nestgelegenheid en bloemen.

VEILIG NESTJE Leerlingen hebben in aanloop naar deze dag online ‘BIJ-lessen’ gevolgd, bijenhotels gemaakt en bloemen gezaaid op hun schoolplein. Een leerling uit groep 4/5 vertelt: ,,We hebben hotels voor de wilde bijen gemaakt zodat ze een veilig nestje hebben om hun eitjes in te leggen.”

NATUUR Leerlingen van De Vuursteen en De Kleine Prins kunnen vaker buitenles krijgen dan alleen vandaag. Beide scholen hebben naast dit bijenproject nog meer natuur op hun schoolplein gerealiseerd. Hierdoor kunnen leerlingen de natuur direct rond hun school ontdekken. 

Mees Hendriksen, directeur  van De Vuursteen zegt hierover: ,,Als de school niet in de natuur ligt, halen we de natuur naar de school.”

B&B’S FOR BEES IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) Het Groene Wiel verzorgt jaarlijks voor zo’n 24.000 kinderen en jongeren uit Ede en Wageningen natuur- en milieuonderwijs. Dit jaar hoopt het instituut een recordaantal ‘B&B’s for Bees’ op te zetten in en rond de twee steden. 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie