Afbeelding
CNS De Triangel

De Triangel in Lunteren mag zich opnieuw excellent noemen

25 januari 2022 om 09:30 Onderwijs

LUNTEREN CNS De Triangel in Lunteren heeft opnieuw het predicaat excellente school ontvangen op gebied van sociaal emotionele ontwikkeling en veiligheid. Dat werd maandag bekend gemaakt. De school en de kinderen die niet in quarantaine zitten hebben dat coronaproof gevierd met een heuse Elfstedentocht op het plein. Burgemeester René Verhulst kwam langs om de basisschool te feliciteren. Ook in 2018 werd De Triangel al benoemd tot excellente school.

In totaal kregen maandag 55 uitblinkende scholen of afdelingen in het basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs het predicaat excellent toegewezen, een titel zie ze de komende drie jaar mogen voeren, meldt de onderwijsinspectie.

Ieder jaar kunnen scholen zichzelf aanmelden om mee te dingen naar de eretitel. Het aantal excellente scholen in een regio is dus sterk afhankelijk van het aantal dat zich aanmeldt. Daarom zegt het niet per se iets over de kwaliteit van het onderwijs in een bepaald gebied. De Onderwijsinspectie is vervolgens verantwoordelijk voor de toewijzing: een jury bekijkt de inspectierapporten, legt een bezoekje af en kijkt naar de motivatie van de scholen zelf.

In de afgelopen ronde kwamen er in totaal 63 aanmeldingen binnen, waarvan 55 scholen/afdelingen de titel kregen. De onderwijsinspectie telt alle afdelingen van één school die allemaal het predicaat krijgen, bijvoorbeeld het vmbo en de havo, los mee in het totaalcijfer. Op onderstaande kaart zijn deze afdelingen samengevoegd per locatie.

De scholen die dit jaar het predicaat krijgen mogen zich tot 2025 excellent noemen. Ook in de afgelopen paar jaar kregen jaarlijks enkele tientallen scholen het predicaat voor een paar jaar mee. Op dit moment zijn er in totaal bijna tweehonderd scholen die zich nu excellent mogen noemen.


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie