Leonie Olde Bijvank.
Leonie Olde Bijvank. HIP
De specialist

Een eindsprint met HIP

26 april 2022 om 16:11 Onderwijs

EDE Het schooljaar nadert zijn einde, de eindexamens staan weer voor de deur. Om leerlingen de kans te geven om vakken op te halen, kunnen ze bij Instituut HIP Ede terecht voor huiswerkbegeleiding en bijlessen. 

Met ingang van dit schooljaar werk ik bij HIP. Daarvoor heb ik 13 jaar voor de klas gestaan. Nu zet ik mijn ervaring in als vestigingsmanager om de best mogelijke ondersteuning te bieden aan zowel leerlingen als hun ouders. Ik plan intakegesprekken met alle ouders en samen stemmen we af over welke begeleiding passend is. Ook heb ik waar nodig contact met mentoren of leraren.

HUISWERKBEGELEIDING Bij de huiswerkbegeleiding komen leerlingen gemiddeld drie keer in de week naar HIP. Ze komen, op vaste dagen, direct na school om hun huiswerk te maken en te leren voor hun SO’s en toetsen. Ons systeem is gekoppeld aan Magister voor de planning, het huiswerk en de cijfers. We merken dat leerlingen vanwege die lockdowns nog wel achterstanden hebben. Online thuisonderwijs werkt voor sommigen gewoon niet. De begeleiders kijken waar de obstakels zitten en maken in overleg een plan waardoor de seinen weer op groen komen te staan.

BIJLESSEN Veel van de bijlessen gaan over wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Mijn kracht ligt niet bij de bètavakken, maar gelukkig beschikken we over experts op het gebied van de stelling van Pythagoras en differentiaalvergelijkingen. De bijles is altijd op maat en gemiddeld één keer in de week. 

LEREN WEER LEUK Iedere leerling is anders en leert dus ook anders! Wij houden daar rekening mee door ze de leerstof aan te bieden op een manier die het beste past. Leervoorkeuren ontdekken we met de Peperklip; een unieke, online tool om het leertalent van elke leerling afzonderlijk te bepalen. Met deze handige tool leer je als leerling zelf ook hoe je het beste kunt leren. Soms is dat schriftelijk, vaak mondeling maar ook met instructievideo’s, in groepsverband of 1-op-1. Ook zijn er leerlingen die tussendoor voldoende beweging moeten krijgen, omdat ze anders geen nieuwe informatie meer kunnen opnemen.

TROTS Met onze leerlingen bouwen we een band op, we leren ze door het schooljaar heen goed kennen. Je weet hoe hard een leerling gewerkt heeft en dan is een mooi cijfer een hele fijne beloning. Natuurlijk halen ze ook wel eens een onvoldoende waar ze niet op gerekend hadden. Dan onderzoeken we samen waar het misgegaan is. Het is sowieso mooi om feedback te krijgen van onze leerlingen. Als we horen dat ze zonder onvoldoendes zijn geslaagd, dan zijn wij als huiswerkbegeleiders zó trots op het resultaat. Zeker als we weten hoe ze bij ons binnenkwamen, hun weg hebben moeten vinden en die eindsprint getrokken hebben!

Dit artikel wordt u aangeboden door Huiswerkbegeleiding HIP, Leonie Olde Bijvank, Beukenlaan 4, 6711 NH Ede, 0318 - 209474, www.ditiship.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie