Boerenprotest in 2021 in Den Haag
Boerenprotest in 2021 in Den Haag ICU Documentaries

Edese ouders en scholieren gewaarschuwd voor grote drukte door boerenprotest

Onderwijs

EDE Leerlingen en ouders van basisscholen in Ede worden gewaarschuwd voor drukte op de wegen op woensdag 22 juni. Vanwege het grootschalige boerenprotest in Stroe zullen veel wegen moeilijk, of zelfs helemaal niet toegankelijk zijn. Dat meldt CNS Ede dat een bericht van de gemeente Ede heeft doorgestuurd naar de scholen.

Naar verwachting gaan woensdag duizenden demonstranten met landbouwvoertuigen de weg op richting Stroe. Er wordt gevreesd voor een verkeersinfarct op de wegen in de aangrenzende gemeenten van Stroe. De drukte zal zich het hoogtepunt vinden rondom de schooltijden, in de ochtend en het begin van de middag. Koepelorganisatie voor basisscholen CNS Ede adviseert leerlingen en ouders om de drukte te vermijden door lopend of met de fiets naar school te komen. Ook wordt ouders gevraagd de verkeerssituatie vooraf met hun kinderen te bespreken.

Zowel lokale als provinciale wegen kunnen enorm druk gaan worden. Ook kunnen de landbouwvoertuigen voor veel vertraging zorgen. Het is volgens de gemeente Ede niet uit te sluiten dat de meeste wegen moeilijk of zelfs helemaal niet toegankelijk zijn. 

advertentie