Niet op iedere basisschool is bewegingsonderwijs

22 sep, 17:20 Onderwijs Archieffoto
Afbeelding

EDE Op basisscholen is bewegingsonderwijs een verplichting. Sinds februari 2019 moeten scholen in het primair onderwijs minimaal twee uur bewegingsonderwijs per week geven. Scholen kregen daarvoor drie jaar tijd. Niet alle scholen, blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut, voldoen aan de verplichting. Het raadslid Ardin van Emmerik (GemeenteBelangen) wil in schriftelijke vragen aan het college weten hoe de vlag er in Ede bij hangt. 

Als student aan de Christelijke Hogeschool Ede en stagiair bij basisschool de Edese Schoolvereniging weet het raadslid er wel het nodige van. Uit het onderzoek blijkt dat een groot aantal gemeenten niet toekomt aan de verplichting omdat er onvoldoende gymlocaties beschikbaar zijn voor de scholen. ,,Is er in de gemeente Ede voldoende gymruimte be..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Herfstbos met verrassingen bij Harskamp
PREMIUM
Afbeelding
Overig Nog dit jaar uitspraak Raad van State over ‘ENKA smeerpijp’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren Fotograaf ziet wolf in De Hoge Veluwe: ‘Hij lijkt minder schuw’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Scholier Jonas (16) uit Ede gaat op (zeil)avontuur: ‘Wie wil nou niet op wereldreis?’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Harskamp laat in ‘dorpenderby’ SDS ’55 struikelen
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Bennekom machteloos tegen Scherpenzeel

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.