Afbeelding
Ted Walker
COLUMN

Welkom in Ede

20 november 2019 om 09:00 Opinie

Er zijn tegenwoordig veel redenen om in Ede te komen wonen. Op de hittekaart van woningzoekenden zijn we heel warm. Veel mensen uit de Randstad, maar ook uit Amersfoort en omgeving Arnhem komen naar ons. Ze hebben gelijk natuurlijk, heel mooi wonen, meer huis voor je geld, natuur en goede voorzieningen.

UITDAGING Nu vind ik het een uitdaging om van de nieuwe bewoners betrokken Edenaren of Lunteranen etcetera te maken. Het zijn vooral jonge gezinnen die druk zijn met werk, familie, huis, straat, misschien de wijk. Maar Ede heeft nog meer te bieden. Natuur en cultuur, militaire geschiedenis, winkels en musea. De sportvereniging, wandelen of fietsen, grote evenementen als de Airborne, die vind je wel. Maar wie komt er in alle drukte van het nieuwe aan toe om naar de programmering van Cultura, de Edesche Concertzaal of het Akoesticum te kijken. Of welke winkels en leuke restaurants er zijn. Wij doen ons best op social media en met de gemeentelijke- of bezoek-ede.nl website.

Misschien doen we dat niet goed genoeg of zijn we te weinig trots over wat we zelf hebben, het zou kunnen.

In ieder geval gaan nogal wat Edenaren reizen om te winkelen of aan cultuur te doen, terwijl het op de stoep ligt. Koop Edese waar is mijn boodschap.

ONTMOETING En om de daad bij het woord te voegen. Graag nodig ik nieuwe bewoners uit voor een ontmoeting met college en raad in het Raadhuis op zaterdag 7 december van 10.00 tot 12.00 uur. Met gidsen kunt u dan bijvoorbeeld het centrum in. Voor 2 december graag met naam en adres aanmelden via ontvangsten@ede.nl. Dan kunnen we het er verder over hebben. Ik hoop dat u er tijd voor wil maken.

René Verhulst

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie