Afbeelding
Duurzaam rijden

Duurzaam rijden langs de bossen van Ede

Overig

Het is geen geheim dat Ede middelpunt is van een aantal prachtige natuurgebieden en bossen. Zo vind je er de Edese bossen, maar ook de Hoge Veluwe en een aantal prachtige heidevelden en landgoederen. Nu is het overal gewenst dat je overschakelt op elektrisch rijden, maar juist als je in zo een groen gebied woont kun je een voorbeeld zijn voor de wereld. Je weet immers als geen ander hoe fijn het is om heerlijk te wandelen in het bos en over de heide in geurende regen of onder de zachte zon. Het voelt gezond en het is genieten voor jong en oud. Vooral voor de jonge generatie is het fijn om te zien dat er speciaal om die prachtige natuur gedacht wordt door middel van het overschakelen op een elektrische auto. Een bewust stap, waarmee je laat zien dat je de komende generaties ook nog het genot van dit groene gebied wenst.

Hulp van de gemeente in Ede
Gelukkig ziet de gemeente van Ede zelf ook de noodzaak om haar prachtige omliggende natuur te beschermen en daarbij een handje te helpen. Ze stimuleren daarom maar wat graag het duurzame rijden. Elektrische auto's stoten namelijk minder CO2 uit, waardoor de luchtkwaliteit verbeterd en daarmee wordt de verwarming van de aarde tegengegaan. Door middel van het plaatsen van openbare laadpunten stimuleert de gemeente elektrische rijden. Deze laadpunten kun je ook aanvragen als je bijvoorbeeld niet een privé oprit bezit. Op elektrischeauto.nl lees je hoe het elektrische autorijden toeneemt en wat jij bijvoorbeeld kunt ondernemen om een mooie elektrische auto aan te schaffen.

Oude auto naar de sloop
Kies je ervoor om een mooi elektrische exemplaar als auto aan te schaffen, terwijl je nog een oudere voorganger als auto hebt. Zorg dat je deze dan niet zomaar naar de eerste de beste sloperij brengt, maar check autosloperijen.com of autosloperij.nl om een goed en duurzaam verzamelpunt in Ede te vinden. Zoals hier kunt lezen doen autosloperijen erg hun best om die onderdelen uit jouw oude auto te pikken die nog prima hergebruikt kunnen worden. Het wordt dus niet zomaar allemaal kapot gesloopt. Doordat er onderdelen van jouw oude auto hergebruikt worden, hoeven er ergens anders minder grondstoffen aangeboord te worden.
Naast de koop van een elektrische auto, zorg je dus ook met de juiste afvoer van je oude auto weer een stukje voor het prachtige groen rondom Ede.

advertentie