Afbeelding
woman

Inwoners van de provincie Gelderland zijn erg modebewust

Overig

partner content

Uit een onderzoek van Jas.nl blijkt dat de inwoners van Gelderland zonder meer modebewust zijn. Ze volgen als ze nieuwe kleding kopen vaak de laatste trends, maar ook de adviezen die worden gegeven op de website. Regelmatig kiezen de Gelderse consumenten voor een jas die kwalitatief goed is, maar hierbij volgen ze ook zeker de hippe trends van de mode. Modebewustzijn is dus onwijs belangrijk voor de mensen uit Gelderland, maar de kleding moet ook daadwerkelijk goed zijn. Je wilt het in de winter natuurlijk niet koud hebben.

[Groter budget dan inwoners van andere provincies]
Bovendien wordt er in Gelderland relatief veel geld betaald als er een nieuwe jas moet worden gekocht. De consumenten uit deze provincie zijn bereid om 100 euro uit te geven voor een winterjas. Voor een regenjas en een zomerjas willen de Gelderlanders 75 euro betalen, terwijl ze 50 euro betalen voor een nieuwe lentejas. Dit ligt ook zeker in de lijn met het inkomen van de meeste inwoners van Gelderland. De provincie heeft meerdere regio's die behoren tot de rijkste regio's van ons land, denk hierbij onder meer aan de Veluwe en Zuidwest-Gelderland. Mensen die in deze gebieden wonen geven duidelijk meer uit aan jassen dan consumenten uit de omgeving van Arnhem en Nijmegen, wat toch wel armere regio's zijn in Gelderland. 

[Gelderse consumenten kopen veel online]
Daarnaast kopen inwoners uit Gelderland graag online. Eigenlijk kopen ze een jas nooit meer instore, ze prefereren zonder meer een webshop. Dit zie je ook terug in de conversie van consumenten uit de provincie op Jas.nl. 80 procent van de bezoekers uit Gelderland gaan daadwerkelijk over tot het kopen van een jas op de site. Hiermee is Gelderland een van de provincies met de hoogste conversie. Ook oudere mensen uit deze provincie kiezen er steeds meer voor om een nieuwe jas online te kopen in plaats van bij een winkel.

[Gelderlanders denken vooruit]
Uit het onderzoek blijkt tevens dat de consumenten uit Gelderland veel vooruit denken. Ze kopen regelmatig een nieuwe jas, maar doen dit vaak per seizoen in het voren. In de winter zullen ze dus al een jas aanschaffen voor de lente, terwijl in de lente al een zomerjas wordt gekocht door de inwoners van Gelderland. Hieruit wordt bovendien duidelijk dat men in deze provincie voor elk seizoen een specifieke jas aan de kapstok heeft hangen, maar vaak nog een regenjas. In Nederland wel zo handig!

advertentie