Een groet, een wens of uitnodiging voor uw buren
Een groet, een wens of uitnodiging voor uw buren eigen foto

Een Kerstwens, maar dan anders....

Overig Deel je nieuws

Binnenkort wordt onder inwoners van de gemeente Ede een mooie kaart verspreid. De kaart is bedoeld als een leuke attentie voor uw buren, een manier om (opnieuw) met elkaar in contact te komen.

In deze lastige “Corona” tijd zijn we gebonden aan veel regels die de onderlinge contacten geen goed doen. Misschien wonen er wel alleenstaanden, ouderen of zieken bij u in de buurt? Mensen die geen familie in de buurt hebben en die niet zelf om hulp vragen.

In Ede zijn tientallen vrijwilligersorganisaties actief. De activiteiten variëren van klusjes doen, een rondje met iemand wandelen, het onderhouden van een contact cirkel of boodschappen doen, tot het koken en verstrekken van maaltijden.

Mensen voelen zich het meest prettig en veilig in een samenleving waarin we naar elkaar omzien. Soms lukt dat niet helemaal en op de verschillende (Kerkelijke) organisaties ondersteuning bieden. Deze kaart is daar een voorbeeld van. Een mooie, simpele manier om contact te maken en voor iedereen te gebruiken.

Door uw kaart weer bij iemand anders in de bus te doen maakt u contact en kunt u mensen misschien helpen. Een mooie gedachte, een groet of uitnodiging, een Kerstwens, maar dan anders.

De kaart wordt betaald door de gemeente Ede.

Veel vrijwilligers gaan de kaarten verspreiden maar is ook te verkrijgen bij veel vrijwilligersorganisaties, het gemeentehuis of bij Cultura.

De overkoepelende vrijwilligers organisatie in Ede is Malkander, telefonisch e bereiken op nummer:

 0318 20 80 80 

maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur

vrijdag 8.30-13.00 uur of info@malkander-ede.nl

advertentie