Er heerst bij inwoners ook een algemene tevredenheid over de inkomensontwikkeling.
Er heerst bij inwoners ook een algemene tevredenheid over de inkomensontwikkeling. Pixabay

Onderzoek: ‘Regio Foodvalley is economische topregio’

24 november 2020 om 13:23 Overig

EDE Onderzoek van de provincies Gelderland en Overijssel heeft uitgewezen dat Regio Foodvalley tot de economische topregio’s van Nederland behoort. De regio scoort hoog in ‘economische veerkracht’, ook in tijden van crisis. Daarnaast laat het onderzoek zien dat de werkzekerheid en het welvaartsniveau in de regio hoog zijn. Op het onderdeel ‘brede welvaart’ scoort Foodvalley tevens hoger dan het landelijke gemiddelde.

In het onderzoek naar de kracht van Oost Nederland is gekeken naar de robuustheid van de economie op de lange termijn, maar de impact van de coronacrisis is niet genegeerd. Er werd al eerder een multidisciplinair onderzoek ‘Kracht van Oost’ gepubliceerd, in 2016, maar nu is er een tweede editie verschenen. 

ECONOMISCH Het onderzoek laat ditmaal zien dat de regio flink in bevolking is gegroeid: er komen in Regio Foodvalley meer mensen wonen dan er vertrekken. De regio is vooral geliefd bij senior kenniswerkers die uit de Randstad naar de regio verhuizen. Daarnaast groeit de werkgelegenheid in Gelderland. De werkzekerheid blijft zeker ook niet achter, blijkt uit het onderzoek. Het aantal starters is tevens groot.

BREDE WELVAART Behalve op economisch gebied, gaat het de regio op het onderdeel ‘brede welvaart’ goed af. Aspecten die mensen van waarde vinden voor hun welzijn en geluk, scoren hoger dan het landelijk gemiddelde. Er heerst bij inwoners ook een algemene tevredenheid over de inkomensontwikkeling. 

,,Voor ons bevestigt dit onderzoek dat we op de goede weg zitten’’, reageert René Verhulst, voorzitter van Regio Foodvalley. ,,We timmeren nu al een aantal jaar aan de weg om ons als regio met de top van economisch Nederland te meten. Daarvoor hebben we heel wat kennis, kansen en kwaliteit in huis wat we nu maximaal proberen te benutten.” Verhulst zegt ervan overtuigd te zijn dat de positie als Regio in de toekomst nog meer welvaart zal brengen ,,zowel voor ondernemers, bedrijven maar vooral ook voor onze burgers.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie