Afbeelding
SWPN Racingteam

Melvin van der Voort : Testen met de Yamaha R6 geslaagd

14 april 2021 om 11:42 Overig

EDE Op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia (Spanje) heeft de Edese motorcoureur Melvin van der Voort geslaagde testen met de Yamaha R6 afgelegd.

Het SWPN-team, partner van Stichting Zorgeloos Kind was in Spanje voor de voorjaarstest ter voorbereiding op het IDM-seizoen 2021.

Melvin van der Voort maakte tijdens de trainingssessies niet alleen zijn debuut maar ook veel progressie op de Yamaha R6.

Voor de 15-jarige Van der Voort stond deze test voornamelijk in het teken van veel leren en zijn Supersport 300 rijstijl aanpassen naar de Supersport 600 klasse. De Edese coureur liet zien een snelle leerling te zijn.

Vervolgens vertrok de jonge talentvolle Edenaar naar het circuit van Catalunya nabij Barcelona voor een tweedaagse test. Hij ging verder waar ze gebleven waren na de eerste test op het circuit Ricardo Tormo. Yamaha Motor Europe testrijder Raymond Schouten was ook aanwezig bij de tests en hij heeft Van der Voort bruikbare tips kunnen geven. Schouten bekeek de jonge coureur langs de baan, maar reed ook op het circuit met hem mee. Samen beleefden Melvin en de meer ervaren Raymond Schouten intensieve testdagen met de Yamaha R6. De Edenaar kon met een tevreden gevoel de testseries afsluiten. Het IDM-seizoen gaat van 30 april t/m 2 mei van start op de Lausitzring.

Reactie ,,De eerste tests met de Yamaha R6 zijn erg goed verlopen. Het was best even wennen, maar ik voelde mij gedurende de sessies steeds comfortabeler op deze nieuwe motor. We hebben samen met het team ook flinke progressie gemaakt. Ik wil het team en ook coach Raymond Schouten hier heel erg voor bedanken. Na de tests in Valencia en Catalunya heb ik ook nog een dag getest in Assen. Ik goede voorbereiding op het komende seizoen 2021.”

Teammanager Frank Brouwer liet nog weten onder de indruk van Melvin van der Voort. ,,Hij maakt snel stappen om zijn Supersport 300 rijstijl aan te passen naar de Supersport 600 klasse. Ik kijk er erg naar uit om met hem aan het IDM-seizoen te beginnen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie