Afbeelding
Damon Teerink

Ups en downs voor Melvin van der Voort op de Lausitzring

13 september 2020 om 15:36 Overig

EDE De Edese motorcoureur Melvin van der Voort had wisselend succes tijdens de IDM-ronde op de Lausitzring.

Na een moeilijk begin van het weekend wist de SWPN-coureur zich in de kwalificatie en eerste race knap te herstellen. Helaas kwam de jonge Edenaar in de eerste race ten val. In de tweede race stuurde hij zijn Yamaha R3 naar een mooie zevende plaats.

Het was deze keer niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de jonge coureur. In de derde ronde van het IDM-kampioenschap verreden op de Lausitzring had Melvin van der Voort duidelijk nog hinder van zijn heftige crash een aantal dagen eerder op de Sachsenring. Wel was de coureur uit Ede gelijk al sneller dan vorig jaar op het Duitse circuit.

In de kwalificatie wist de SWPN-rijder Melvin van der Voort zich als zevende voor de twee IDM Supersport 300 wedstrijden te plaatsen. De onderlinge verschillen waren erg klein, want de top-acht stond binnen acht tienden van een seconde van elkaar.

Van der Voort begon als de nummer twee in het kampioenschap aan de eerste wedstrijd. Maar de Yamaha-coureur kende enorm veel pech. Na een goede start reed Melvin vooraan in het veld mee. In de derde ronde zat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek in de drukke kopgroep, toen hij bij het remmen voor langzame bocht in aanraking kwam met een andere motor en crashte. Een erg zuur einde van de race. De nummer één in het kampioenschap kwam ook niet aan de finish, waardoor de schade in de titelstrijd beperkt bleef. Wel zakte Melvin van der Voort naar de vierde positie in het klassement.

HERSTEL In de tweede race begon de jonge Edenaar goed maar miste net dat beetje extra om zich in de kopgroep te handhaven. De Yamaha-coureur wist een zevende plaats te scoren. Hierdoor staat Melvin van der Voort nu op een derde plaats in het kampioenschap met achttien punten achterstand op de koploper. Over twee weken (25 t/m 27 september) wordt de strijd om de titel beslist op de Hockenheimring.

REACTIE ,,Na de crash op de Sachsenring had ik in de trainingen toch wat tijd nodig om weer in het ritme te komen. In de kwalificatie wist ik mijn tempo te vinden. Het begin van de eerste race was goed en zat er vooraan bij. Helaas kwam ik in de derde ronde in aanraking met een andere rijder waarbij ik ten val kwam. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk om de motor weer klaar te krijgen voor de tweede race. In deze wedstrijd miste ik net dat beetje extra om in de voorste groep te blijven. We hebben wel belangrijke punten gescoord en over twee weken wordt de strijd om de titel beslist op de Hockenheimring”, reageerde de 15-jarige Van der Voort beheerst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie