Keeper Yilmaz kan weer profiteren van de kennis en kunde van de keeperstrainer Wouter van Voorthuizen.
Keeper Yilmaz kan weer profiteren van de kennis en kunde van de keeperstrainer Wouter van Voorthuizen. Theo Beumer

FC Jeugd past organisatie rond eerste team aan

16 juli 2020 om 14:51 Voetbal

EDE ,,Bij het doel binnen vier jaar naar het eerste klasse niveau te groeien behoort een stevige organisatie rond het eerste elftal”, opent technisch manager Melis Versteeg.

Eip Janssen

,, De selectie onder leiding van trainer Mohammed Mouhouti is een mooie mix van ervaren maar ook gretige jonge spelers. Maar met een goede spelersgroep alleen ben je er niet. Daarom ben ik blij dat FC Jeugd erin is geslaagd keeperstrainer Wouter van Voorthuizen en assistent-trainer Mo Hamdaoui te strikken. De eerste heeft al eerder bij ons gewerkt. Mo (Hamdaoui, red.) is als trainer naast Mouhouti van grote waarde. Mustafa Özturk, eerder ook assistent - trainer doet een klein stapje terug. Hij zal de rol van verzorger op zich nemen.”

De 54-jarige Barnevelder Wouter van Voorthuizen heeft een lange staat van dienst als keeperstrainer. Naast FC-jeugd trainde hij al ook de keepers van onder meer Feijenoord, Go Ahead Eagles, De Bilt, DOVO, IJsselmeervogels, GVVV en SDV Barneveld. Op dit moment is hij naast FC Jeugd ook keeperstrainer bij DVS’33 en SDCP Putten.

,,Nu we in de tweede klasse gaan spelen is de vraag om nog meer specifieke randvoorwaarden in te vullen aanwezig. In een gesprek met onze huidige doelman Özkan Yilmaz kwam keeperstraining aan de orde. Hij heeft al eerder met Wouter gewerkt. Ze hebben met elkaar in de loop der jaren een goede band opgebouwd. Wij zijn blij dat deze voetbalmensen herenigd zijn”, gaat Versteeg verder.

Hij is ook blij dat Mo Hamdaoui bij de tweedeklasser blijft. ,,Mo is vorig seizoen tijdens de winterstop ingestapt als assistent-trainer. Het klikt zowel met zijn collega’s als de spelersgroep uitstekend. Mooi dat hij dit komend seizoen 2020/2021 doorzet”, besluit Melis Versteeg.

Met deze kwaliteitsinjecties in de staf hoopt FC Jeugd de randvoorwaarden rond het eerste elftal op orde te hebben. Het is nu aan de spelersgroep dit in daden om te zetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie