Afbeelding
DELTA Fiber Netwerk

Aanleg glasvezelnetwerk in Edese buitendorpen gestart

22 april 2021 om 15:45 Overig

EDE Vijf dorpen in onze gemeente krijgen binnenkort sneller internet. Daarvoor wordt de komende tijd glasvezel aangelegd. Wethouder Geert Ritsema zette donderdag een eerste schop in de grond. De aanleg van het glasvezelnetwerk gaat hiermee definitief van start.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart in Otterlo. Daarna volgen Harskamp, Wekerom, Ederveen en de Klomp. Aannemer NKM Network Services legt de glasvezelkabels straat voor straat aan. Bewoners worden hierover van tevoren door de aannemer geïnformeerd.

Wethouder Ritsema vindt het fijn dat de aanleg nu echt gaat beginnen. ,,Ik ben blij dat inwoners en ondernemers in De Klomp, Ederveen, Harskamp, Otterlo en Wekerom binnenkort supersnel en betrouwbaar internet tot hun beschikking hebben. Het afgelopen jaar hebben we ervaren hoe belangrijk dat is, zowel zakelijk als privé. Hier hebben we met z’n allen de komende jaren veel profijt van.”

Naar verwachting worden voor het einde van 2021 alle inwoners met een glasvezelabonnement op het netwerk aangesloten. Nadere informatie over de planning en de voortgang van de aanleg is te vinden op de website van DELTA Fiber Netwerk, de netwerkbeheerder: www.gavoorglasvezel.nl. Vragen over de werkzaamheden kunnen gesteld worden aan de aannemer: 088-1818190, deltafibernetwork@nkm.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie