Afbeelding
Pixabay

HV Reehorst heeft smaak te pakken

17 oktober 2021 om 18:06 Overig

EDE HV Reehorst versloeg in Emmer-Compascuum tegenstander HVC met 31-24.

door Eip Janssen

Dat was na de competitiewinst op Havas (28-27) en de bekerwinst tegen Erix (30-22) de derde zege op rij in een week tijds. ,,We hebben de smaak te pakken. De ploeg heeft ritme en de wil om punten te pakken”, opende HV Reehorst coach Sander Barents.

De inwoner van Venray was op weg naar huis. Een rit van bijna 460 kilometer. ,,Het lijkt wel een werkdag. Ik ben om 10.00 uur uit Venray vertrokken en hoopt rond de klok van 18.00 uur weer thuis te zijn. Maar wel een lekker gevoel deze zege.” HV Reehorst presteerde bij HVC uitstekend. ,,De overwinning is zeker niet geflatteerd. Op enig moment stonden we 12 doelpunten voor. Maar in de slotfase nam de concentratie af en kon HVC scoren”, analyseerde Barents. In de beginfase pakte HV Reehorst gelijk het initiatief en met tussenstanden van 5-2, 15-11 en een ruststand van 17-12 in Edes voordeel werd van helft gewisseld.

In de tweede helft werd echt goed gespeeld door HV Reehorst dat de thuisclub de duimschroeven aanzette. In die fase stonden we met 29-17 voor. Het spel lag wel vaak stil wegens tijdstraffen. De scheidsrechters waren erg consequent maar het kwam het speltempo niet ten goede. HV Reehorst schoot deze wedstrijd zeker zeven keer op de paal”, keek Sander Barents terug. Bij HV Reehorst wisten vooral Jeff de Quay en Niels van Noesel met regelmaat te scoren. ,,HVC wilde in de tweede helft de score beperken en ging met mandekking spelen. Dat is een kolfje naar onze hand en gaf de nodige ruimte. Waren we scherper geweest had er meer gescoord kunnen worden. Maar ik snap als het zo gemakkelijk gaat dat de ploeg minder scherp is. De eerstvolgende wedstrijd tegen de koploper JD Techniek/Hurry Up 2 wordt een uitdaging”, besluit Sander Barents.

HV Reehorst neemt in de tweede divisie nu de vierde plaats in met vier punten uit drie wedstrijden. JD Techniek/Hurry Up 2 en Vios zijn nog zonder puntverlies.

Zaterdag 30 oktober hervat HV Reehorst in sporthal De Peppel de competitie met een thuiswedstrijd tegen de koploper JD Techniek/Hurry Up 2. De aanvang is 20.30 en de toegang gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie