Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (80)

26 januari 2022 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 31 januari 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 80’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 79: Ede, nabij Koeweg: drinkwaterbesturingsgebouw.

Winnaar:  Tiny Griffioen, Ede.

MEER REACTIES VAN LEZERS:

Tiny Voskuil (Harskamp): Afbeelding van de fotoquiz 79 is het Pompstation in het Edesebos. Dit is het bos bij de Koeweg. 

Marion van de Boogaard (Ede): Dit is het gebouw van Vitens in het waterwingebied van het Edese Bos (zo ongeveer halverwege tussen de Kreelseweg en de Koeweg staat dit midden in het bos).

Cees Derks (Ede): Dit is in het Edese bos. Het is/was een gebouw van Vilente. Het heeft met onze drinkwatervoorziening te maken. 

N. van de Weerd (Ede): Dit gebouw maakt deel uit van de watervoorziening van Ede en staat in het Edese Bos.

Hetty Joosten (Ede): Dit is het Vitens gebouw in het Edese Bos waar kraanwater wordt opgepompt uit diverse putten. Wij lopen er regelmatig langs tijdens onze wandelingen in deze prachtige afwisselende natuur.

Nicole van Capelleveen (Ede): Hoi! De foto is in het bos van de demoroute (demobos) bij hotel de bosrand dat bos heet geloof ik edese bos. Ik wandel hier vaak.

Willem Bekken (Ede): Foto van quiz 79 is afbeelding van drinkwaterwinning station in Edese Bos nabij Koeweg. Naam kraanwater: Hoge Veluws Rein. 

Yke Cnossen (Ede): Het is de Waterwinning  in het Demobos. Je komt er langs als je de rode paaltjes  wandeling wandelt.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie