Afbeelding
Stichting OpenUitgeverij

Tirza Haasnoot uit Ede illustreert haar eerste kinderboek

6 februari 2022 om 17:44 Overig

EDE De Edese Tirza Haasnoot heeft haar eerste kinderboek geïllustreerd. ,,Jarenlang droomde ze over een boek met haar naam erin en nu is het eindelijk zover,’’ laat Stichting OpenUitgeverij weten.  Afgelopen jaar werd ze benaderd door Stichting OpenUitgeverij met de vraag of ze auditie wilde doen. ,,Samen met enthousiaste vragen over het boek stuurde ik een tekening in. Deze heeft het zelfs geschopt tot de titelpagina”, vertelt Tirza.

 ,,Tirza tekent al sinds de basisschool, destijds geïnspireerd door de boekenserie ‘Hoe overleef ik’  van Francine Oomen, en vond het altijd al leuk om creatief bezig te zijn. Toen bleek dat regulier hoger onderwijs niet bij haar paste, besloot ze haar eigen weg te gaan met haar creativiteit. In 2017 richtte ze haar eenmanszaak The Purple Lady op met bijbehorende website waar ze haar creaties verkoopt,’’ zegt Stichting OpenUitgeverij.

Ik was stomverbaasd toen ik werd gevraagd om een kinderboek te illustreren

SAMENWERKING Het kinderboek Peter & Annelies draait om een broertje en zusje die allerlei spannende avonturen beleven op de boerderij, op school en op vakantie in Frankrijk. Het kinderboek is geschreven door Marja Baas, tevens debutante op het gebied van kinderboeken. De schrijfster is blij met de samenwerking: ,,Tirza’s illustraties hebben mijn verhaal tot leven gebracht.”

Tirza: ,,Ik heb dankzij ons geweldige team een fantastisch boek kunnen neerzetten. We hebben regelmatig overleg gehad. Ik heb zo veel getekend dat ik er soms van droomde. En wat is het ongelofelijk goed gelukt! Ik ben vreselijk trots op Marja en de uitgeverij. Dit boek is werkelijk nog mooier geworden dan ik ooit had kunnen dromen”, aldus Tirza. 

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie