Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (84)

2 maart 2022 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 7 maart 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 84’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 83: Ede, Kreelsche Zand; drinkplas ten westen van Kreelsche Plas.

Winnaar:  Alwin Heij, Ede. 

MEER REACTIES VAN LEZERS:  

Antje Heij: Foto is de Paaskolk / Leemkuil in Lunteren. 

Henny Heesakkers (Ede): Deze foto is het plasje in Veldhuizerbos wijk veldhuizen.

Vivian: Dit is een plasje bij Kreelse Zand, vlakbij de Kreelse plas. Er loopt een ruiterpad naast. Toevallig was de eerste date met mijn vriend daar, nu bijna 2 jaar geleden.

Will Martijn (Lunteren): Foto is gemaakt in Lunteren en het meertje heet De Paaseik.  

R. Horjus (Ede): Dit is het “Magrietplasje”, wat zich in het bos bevind een paar honderd meter westelijk van de Kreelse plas in het bos. 

Gerda Michels (Ede): Een foto van een ven in het Wekeromse Zand. 

Marieke Kuijsten (Ede): Op deze foto staat de paddenpool. Hij ligt tussen de horalaan en het enka terrein. Ik ren er weleens langs.

Bert van Hal (Lunteren): De plek van deze fotoquiz is in Lunteren. Het is de kleine poel die een meter of 50 links naast de Boslaan naar het zwembad ligt. Ik weet dat heel zeker want ik loop daar regelmatig met onze hond. 

Lenie-Anne Mosselman (Ede); De plek op de foto is de Mechelse kuil. 

Janneke Wolleswinkel (Lunteren): De oplossing van fotoquiz 83 is de vijver die het dichtst bij de Vijfsprongweg ligt in het Wekeromse zand (vroeger een van de zeven kolken. 

Nienke Mulderij: Bij de Ginkelse hei. Niet de Kreelseweg in maar daarachter loopt een pad naar dit watertje door het bos. Altijd een prachtige plek om te paard er langs te rijden. Ik hoop hiermee kans te maken op de heerlijke ijsbanen van Puro!

Ciska van Dooren-Schouten (Ederveen): De foto is genomen op het Kreelsche Zand in Ede.

Maurits Aalbers (Lunteren: Ik denk dat de oplossing van de foto is: ‘Forest pool with seat’ Boslaan, Lunteren (lunterse buurtbos).  

Wil de Rek (Ede): Het kleine plasje/vennetje in het Veldhuizersbos, tussen het fietspad voorbij de Koekeltse Boslaan en Langekampweg. 

G. Ippel (Ede): Volgens ons is dat het paddenvijvertje nabij het Enkaterrein. 

Corrie Top: Fotoquiz 83. De paaskolk in lunteren. 

Bert van de Hoeve (Ede): Dit is het vennetje gerekend vanuit Ede aan de linkerkant van de Kreelseweg tegenover de Kreelseplas  (drinkvennetje voor het wild) naam weet ik niet meer.

Hannah Moll (Ede): Op de foto is de paddenpoel te zien, deze is gelegen in de bosrand tussen de Enkawijk en het Horapark.

Oplossing fotoquiz 83: Ede, Kreelsche Zand; drinkvennetje ten westen van Kreelsche Plas.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie