Afbeelding

Buurtfeestje ‘tuinwijk’ Soma geslaagd

12 juni 2022 om 22:26 Overig Deel je nieuws

De zon schijnt. Het is zaterdag 11 juni. Er is veel te doen in en rond Ede. Maar ook in de nieuwe wijk op het Somaterrein is er iets ongewoons gaande. Een stukje parkeerterrein is afgezet. Het wordt – met vergunning – omgebouwd tot een klein feestterreintje. 

Vier lokale kerkgemeenschappen in de buurt van de nieuwe wijk hebben samen een kenninsmakingsfeestje georganiseerd. Uiteraard een springkussen. En een mega-sjoelbak en cupcakes versieren. Dat soort werk. Maar ook een bakkie troost of een kopje rustgevende thee. Of een glaasje fris. Met heerlijk gebak door diverse mensen zelf gebakken. Er komen gedurende de middag zo’n 75 mensen op af. Het gaat niet over geloof of kerk of iets dergelijks, maar over het leven en over wat het is om zo’n mooie nieuwe start te maken in een nieuw huis. De kinderen vermaken zich, en de volwassen maken kennis met elkaar. 

De wijk is nagenoeg af. Het ingezaaide gras moet nog sterk worden. Dan nog wat speeltoestellen en het is compleet. Wie naar de tuinen kijkt, ziet dat het bij de één al verder is dan bij de ander, dus dat is ook nog niet allemaal compleet. Maar het wordt vast ook weer een groene buurt, passend bij de rest van Ede. Vrijdag 17 juni, eind van de middag, is de officiële bouwafsluiting met de wethouder, andere officials en bewoners. Na jaren van plannen en bouwen is er weer een wijk(je) aan Ede toegevoegd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie