Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (109)

12 oktober 2022 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 17 oktober 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 109’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 108: Ede, Laan der Verenigde Naties/Willy Brandtlaan.  

Winnaar: Marianne Prins, Wageningen.     

MEER REACTIES:

Cees Derks (Ede): prachtige zonsondergang bij De Gelderhorst aan de Willy Brandtlaan / Laan der verenigde naties in Ede. 

Eddie de Lange: is bij Pathe.

Ap Hendriksen (Ede): de foto is genomen bij de Laan der Verenigde Naties, ter hoogte van de Pathe/Cinemec. Het gebouw aan de rechterkant is van De Gelderhorst.

Erik Vlieg (Ede): waarschijnlijk als deze foto overdag gemaakt was had iedereen deze plek herkend, maar nu met de ondergaande zon waarschijnlijk een stuk minder lezers. De foto is genomen op de Laan der Verenigde Naties met de rug naar de ingang van Pathé Ede. Links op de foto is de geluidswal met hierop de “Wijngaard Zuid-Veluwe”. Rechts 1 van de markante ronde gebouwen van De Gelderhorst met de herkenbare ronde balkonnetjes. Als het licht zal zijn, zouden we verderop de ingang kunnen herkennen van de parkeergarage van Pathé Ede.

Renate van Emous (Ede): op deze foto staat volgens mij één van de woontorens van De Gelderhorst in Ede.

Klaas-Peter Koot (Ede): de foto in de Ede Stad van 5-10 is gemaakt op de geluidswal naast Pathe. Laan Der Verenigde Naties in Ede. Rechts het gebouw van het doven seniorencentrum. 

Hennie van Ingen: oplossing: de Riethorst.

Paul Spiertz (Ede): de foto van fotoquiz 108 dd 5 oktober is genomen vanaf de geluidswal langs de Laan der Verenigde Naties richting het Westen. Links zie je nog een stukje Gelderhorst.

Henri van Veldhuisen (Ede): op de foto van Fotoquiz 108 zien we een gedeelte van een woongebouw van De Gelderhorst, gelegen aan de kant van de Laan der Verenigde Naties. De foto lijkt genomen te zijn vanaf/ter hoogte van de Pathé bioscoop gelegen in de geluidswal aan de A12 In westelijke richting (gezien de zonsondergang).

Diana Beukhof (Ede): prachtige lucht boven wijk De Rietkampen met rechts een deel van de appartementen behorende bij De Gelderhorst, speciaal voor dove ouderen. Links is de geluidswal te zien die De Rietkampen scheidt van de A12 en waar onder de geluidswal de parkeergarage van Pathé is gerealiseerd. Midden op de foto staat een straatlantaarn welke bij nacht de Laan der Verenigde Naties verlicht. Duidelijker verwoord kan bijna niet. Op een paar maandjes na al 30 jaar bewoner van deze mooie wijk Rietkampen.

Oplossing fotoquiz 108: Ede, Laan der Verenigde Naties/Willy Brandtlaan.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie