mannenensemble
mannenensemble "Yaron" "Yaron"

Kerstconcert I.K.K. “De Regenboog”

29 november 2022 om 15:15 Overig Deel je nieuws

In 2021 was het voor het interkerkelijk koor “De Regenboog” uit Lunteren niet mogelijk om een Kerstconcert te organiseren. De maatregelen omtrent corona verhinderden dit helaas. Een teleurstelling omdat, het maar wat fijn is om samen te zingen. Zeker in de tijd waarin de verwachting van de komst en de wederkomst van Jezus Christus centraal staat. Samen zingen geeft immers een gevoel van verbondenheid en kracht. Je voelt je niet meer alleen.

Op zaterdag 17 december hoopt “De Regenboog” dit jaar wel een Kerstconcert te kunnen geven. Het zal het eerste concert bij dit koor zijn onder leiding van dirigent Jeanette van ’t Veld. Zij is geen onbekende in de wereld van de kerkmuziek. Als kerkmusicus en cantor is zij al jaren werkzaam in diverse kerkelijke gemeenten en dirigent van diverse koren. 

Deze avond zal er niet alleen door het organiserende koor gezongen worden. Een mooie bijdrage aan de avond gaat geleverd worden door het mannenensemble “Yaron”. Dit bestaat uit 15 leden variërend in de leeftijd van 21-50 jaar vanuit onze regio, maar ook daar buiten. Het staat onder leiding van Ineke Bos- Strootman,  de dirigent die dit voorjaar afscheid nam van “De Regenboog” waar zij vanaf de oprichting af in 2008 leiding aan mocht geven.   

Uiteraard zijn diverse musici uitgenodigd. Het Reil orgel in de oude kerk zal bespeeld worden door Edwin Vooijs. de cantor-organist van de Bergsingelkerk te Rotterdam. De pianobegeleiding voor beide koren zal deze avond worden verzorgd door Erik Onnink, bekend als begeleider van zangers, koren en tevens solist en pianodocent. Ook aanwezig zal zijn, als solist en begeleider, de violiste Helena Sokolova. Zij is geboren in Moldavië en opgeleid aan het conservatorium  van de Oekraïense plaats Odessa. 

Het koor geeft de uitvoering op zaterdag 17 december in de Oude Kerk in Lunteren.  De aanvang is om 19.30 uur terwijl de kerk vanaf 19.00 uur geopend is.  De toegang is gratis maar bij de uitgang zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd voor de onkosten van deze avond.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie