Man met hond
Man met hond Pixaby

Gezocht, toppers met hart voor mens & dier!

26 september 2023 om 14:50 Overig Deel je nieuws

Bijna 5 jaar bestaat de uitgiftelocatie van de dierenvoedselbank in Ede inmiddels. Voorgaande jaren hebben diverse vrijwilligers zich ingezet voor alle huisdieren in Ede waarvan de baasjes wat extra hulp nodig hadden. Echter dit moment dreigt er een tekort aan vrijwilligers te ontstaan. Vrijwilligers welke de stichting zo hard nodig heeft voor o.a. het uitgiftemoment in Ede. Voor een stichting die geheel draait op vrijwilligers is het van essentieel belang dat vrijwilligers zich blijven aanmelden want zonder vrijwilligers dreigt het op te houden.

Op dit moment zijn er helaas te weinig vaste vrijwilligers bij de uitgiftelocatie in Ede. Gelukkig is er hulp van vrijwilligers van de andere uitgiftelocaties welke bijspringen als dit nodig is. Dat vrijwilligers van andere uitgiftelocaties tijdelijk bijspringen is echt heel mooi zegt Louvet, een van de oprichters en voorzitter bij Stichting Dierenvoedselbank Vallei & Veluwe. Het zou nog mooier zijn als locatie Ede weer kan draaien zoals vanouds, met een vast team van vrijwilligers. Niet alleen voor de continuïteit is een vast team per locatie gewenst maar ook voor onze klanten. 

Om de week komen mensen ondersteuning ophalen bij de dierenvoedselbank voor hun maatje. Als er een vast team van vrijwilligers op de locatie is en mensen elkaar vaker ontmoeten is de kans aanzienlijk groter dat mogelijke knelpunten eerder aan het licht komen en dus eerder kunnen worden aangepakt. Vanzelfsprekend is een uitgiftemoment niet alleen het uitgeven van het voer en aanverwanten artikelen maar als vrijwilliger bied je ook een luisterend oor voor iedereen die hier behoefte aan heeft.

Wil je meer weten over wat het inhoud om vrijwilliger te zijn bij de Stichting dierenvoedselbank Vallei & Veluwe locatie Ede of in een van hun andere vrijwilligersfuncties kijk dan op hun website of facebookpagina voor meer informatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie