Afbeelding
Foto van Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

In welke stijl ga je je woning inrichten?

18 maart 2024 om 12:10 Partnercontent

Een huis inrichten vinden sommige mensen een hele klus. Welke kleuren moeten het worden en wat wordt de stijl? Daar komt vandaag de dag nog een aspect bij: duurzaamheid. Want het is vandaag de dag not done om na een jaar alweer uitgekeken te zijn op de nieuwe vloer en de nieuwe meubels. En ja die kun je verkopen of weggeven, maar als dat niet lukt dan moeten ze worden afgevoerd naar de afvalverwerking en dat is vandaag de dag niet meer gratis. Nog meer reden dus om goed na te denken over hoe je je huis gaat inrichten.

Wordt het klassiek of modern?

De belangrijkste keuze is of je gaat voor klassiek of modern. Als je die beslissing hebt genomen dan kun je je plannen verder uitwerken. Je kunt natuurlijk ook advies over woninginrichting vragen aan een binnenhuisarchitect of aan de medewerker van een interieurwinkel. Zij kunnen aan de hand van jouw voorkeuren suggesties doen hoe je bijvoorbeeld een woonkamer of woonkeuken inricht. Als je weet wat voor soort meubels je wilt dan komt de volgende stap: kleuren combineren. Vaak is het verstandig om dit in een showroom te doen. Kleuren willen op een foto online of in een brochure nog wel eens een vertekend beeld geven. Het zou zonde zijn als bij aflevering de verschillende items toch niet zo goed bij elkaar passen als je had gedacht.

Wat voor vloer kies je?

Een belangrijke keuze, vooral voor de woonkamer, is de vloer. Die moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Eén van de belangrijkste is dat de vloer een lange tijd meegaat. Je wilt niet na drie jaar de hele kamer moeten leegruimen omdat de vloer moet worden vervangen. Bij Vloer & Interieur in Genemuiden vind je mooie vloeren van onder andere PVC. Dit is een duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan. Zeker als je een jong gezin hebt of huisdieren is het verstandig om voor een vloer te kiezen waarbij het niet erg is als er eens een ongelukje gebeurt. PVC is waterdicht en kun je gemakkelijk schoonmaken. Daarnaast heeft de vloer ook geen onderhoud nodig, zoals bijvoorbeeld een parketvloer die om het jaar in de was moet worden gezet.

Het kostenplaatje

Je kunt natuurlijk gaan voor goedkope meubelen en een goedkope vloer. Maar ook dan kun je te maken krijgen met kosten waar je eerder niet op bedacht was. Maak dus altijd een begroting van de te verwachten kosten voor de restyling van je woonkamer of een andere ruimte in huis. Het voordeel is dat je je huis natuurlijk kamer voor kamer kunt aanpakken. Begin niet op meerdere plekken tegelijk met renoveren, dan loop je het risico dat je huis een soort bouwput wordt en is er straks geen ruimte meer waar je niet over de bouwmaterialen struikelt. Normaal gesproken werk je van boven naar beneden. Op die manier voorkom je dat de nieuwe vloer in de hal vuil wordt omdat er boven nog wordt geschilderd en ander onvoorzien leed.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie