Afbeelding
Geld verdienen

Geld verdienen vanuit huis? 6 tips

18 maart 2020 om 00:15 Partnercontent

Hoe mooi Ede ook is, er zal de komende tijd in verband met de maatregelen vanwege het coronavirus weinig te doen zijn. Ook als er nog wel winkels open zijn, moet er ook nog geld verdiend worden om wat uit te geven te hebben. Omdat de scholen dicht zijn, zal menig ouder thuis moeten blijven bij de kinderen en dat wordt niet zomaar vergoed door de werkgever. Zzp'ers kunnen te maken krijgen met een flinke teruggang in opdrachten. Toch moet er geld in het laatje komen, want we gaan natuurlijk liever zo min mogelijk interen op ons spaargeld. Maar hoe kun je geld verdienen vanuit huis? Wij geven zes tips.

Enquêtes invullen voor geld 
De economie mag dan momenteel wel behoorlijk plat liggen, bedrijven en instellingen doen nog steeds marktonderzoek om erachter te komen wat de consument wil en vindt. Daarvoor zet men enquêtes uit. Omdat niemand zin heeft om zijn tijd te steken in het gratis invullen van zo'n vragenlijst, worden hier kleine vergoedingen voor aangeboden. De truc is dan om op zoek te gaan naar enquêtewebsites die als betrouwbare uitbetaler te boek staan. Betrouwbare websites die ons in ieder geval bekend zijn, zijn Toluna NL , I-Say NL, SamSam, Opinieland en Panelclix NL. Zo kun je de tijd doden, een zakcentje verdienen en ongegeneerd je mening geven tegelijkertijd!

Tekstopdrachten doen
Heb jij een vlotte pen, dan kun je daar ook nog wat extra's mee proberen te verdienen. Op de website Textbroker kun je tekstopdrachten aannemen. Voor een (helaas niet al te ruime) vergoeding schrijf je dan een tekst die aan bepaalde wensen moet voldoen voor een website ergens. Wie de klant, weet je doorgaans niet, maar de opdrachtgever kan wel met jou communiceren als hij feedback heeft op je tekst. Je kunt je ook aanmelden voor groepen waarin opdrachten gedeeld worden die net iets meer opbrengen. Hier kun je ook voor gevraagd worden. Heb je een goede indruk gemaakt bij een klant, dan kan deze je voor nog niet iets meer direct opdrachten geven. Je inkomsten worden verzameld in je online portefeuille, die vanaf 10 euro op jouw verzoek uitbetaald kan worden.

Vloggen op YouTube
Zet je kennis of talenten in om geld te verdienen door middel van vlogs. Nu veel mensen thuis zitten omdat hun werk of school gesloten is, gaan mensen zich meer proberen te maken met content op bijvoorbeeld YouTube. Daar kun je als succesvol vlogger geld verdienen. Je moet dan wel eerst een noemenswaardig publiek opbouwen, dus je moet zorgen voor aansprekende content met een interessante titel en de juiste tags. Wanneer je een publiek hebt, willen bedrijven adverteren rondom jouw vlog en zo kun jij er geld aan verdienen. Ben je thuis omdat je geveld bent door het coronavirus, dan kun je ook daar over vloggen. We hebben allemaal een smartphone, dus een camera heb je al bij de hand. Als je er de kracht nog voor hebt, tenminste. 

Schrijf een boek
Het loont niet meteen, maar misschien is deze break wel hét moment om het boek te schrijven dat allang in jouw schuilde. Duik achter de laptop of pc en gebruik de tijd om je creativiteit eruit te laten komen. Ze zeggen immers dat in ieder mens een boek schuilt.

Gebruik je beeldmateriaal als stock
Houd jij van fotograferen en filmen en heb je een heleboel mooie plaatjes en video's die ergens spreekwoordelijk stof staan te vangen? Je kunt er ook wat geld mee verdienen. Websites met stockbeelden zoals Shutterstock en Pixabay vullen zich niet vanzelf; gebruikers uploaden hun beeldmateriaal om wat betaald te krijgen als iemand het download. Belangrijk hierbij is dat je je beeldmateriaal zo goed mogelijk omschrijft bij het invoeren hiervan, zodat het ook makkelijk gevonden kan worden. Hoe meer mensen immers jouw werk downloaden, hoe meer jij eraan verdient.

Koken voor geld
Hou jij van koken en sta je graag in de keuken? Niet iedereen heeft altijd zin om zelf te koken, maar van de horeca moeten we het gedurende de coronacrisis niet hebben. Op de website Thuisgekookt kun je zelf gekookte maaltijden aanbieden. Je bepaalt zelf wat je wilt gaan maken, alleen maak je wat extra dat je aanbiedt aan anderen. Hiermee kun je een extra zakcentje verdienen voor iets dat helemaal niet zoveel extra moeite hoeft te kosten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie