Afbeelding
Verzekering

Is een prive aansprakelijkheidsverzekering geldig als ZZP-er?

Partnercontent

Als je een ZZP'er bent dan is het zeker verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is aan te raden omdat een ZZP'er hoe dan ook in een situatie terecht kan komen waarbij hij of zij schade aan een derde kan veroorzaken. Een aansprakelijkheidsverzekering ZZP afsluiten is een goede manier om jezelf in te dekken voor dergelijke scenario's. Zo'n verzekering voor ZZP'ers dekt namelijk de financiële effecten van je foutieve handelingen, wat dus de schade aan personen en zaken kan zijn. 

Het is dan ook noodzakelijk om je te verzekeren tegen zulke risico's die je als ZZP'er eigenlijk elke dag wel tegenkomt. Hiervoor kun je dus een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers afsluiten. Dit is nodig aangezien een privé aansprakelijkheidsverzekering niet geldig voor jouw werk als ondernemer. Zulke privé verzekeringen bieden namelijk op zakelijk gebied geen dekking voor jouw werkzaamheden als ZZP'er. Daarom heb je dus nog een aparte aansprakelijkheidsverzekering nodig voor jouw bedrijf. 

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers zul je bovendien ook verzekerd zijn voor schade die een stagiair of uitzendkracht die bij jou in dienst is heeft veroorzaakt. Overigens is een aansprakelijkheidsverzekering voor een ZZP'er fiscaal aftrekbaar. Hierdoor zal de premie die je elke maand moet betalen relatief zijn. Wat de kosten precies zijn is desondanks lastig te zeggen aangezien elke verzekeraar een ander bedrag hanteert.

Je bent als ZZP'er niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, al geldt dit wel voor een paar specifieke beroepsgroepen. Hieronder vallen onder meer notarissen en financieel adviseurs aangezien zij te maken hebben met een verplichte beroepsaansprakelijkheid. Bij andere beroepsgroepen geldt deze verplichting dus niet. Desondanks is het wel aan te raden om zo'n verzekering af te sluiten want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Inmiddels is de term aansprakelijkheidsverzekering al meermaals voorbijgekomen, maar uitgelegd is het nog niet. Het is namelijk een verzekering die schade vergoed waar jij volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit maakt de naam natuurlijk ook al enigszins duidelijk. Bij dergelijke schade kun je onder meer denken aan de schade die je toebrengt aan personen of aan de spullen van een ander. Er zijn overigens ook bepaalde schades die uitgesloten zijn van de aansprakelijkheidsverzekering, deze worden dus ook niet vergoed. Dit kan zijn opzettelijke schade, maar ook schade veroorzaakt met een voertuig.

advertentie