Afbeelding
Foto: Freek Wolff/BDU

Politieke partijen Ede vragen om renteloos uitstel belastingen voor ondernemers

17 maart 2020 om 10:16 Politiek Coronavirus

EDE Acht politieke partijen hebben het college in schriftelijke vragen gevraagd om extra aandacht voor de lokale ondernemers in Ede. Die worden economisch hard geraakt door de noodzakelijke maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus. Dat kan mogelijk ook effect hebben op het inkomen van hun medewerkers.

Landelijk zijn er al maatregelen genomen en aanvullende maatregelen aangekondigd ,,om zoveel mogelijk te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen." De partijen vragen of het college bereid is ondernemers op korte termijn renteloos en boetevrij uitstel te verlenen voor betaling van gemeentelijke belastingen, als zij aannemelijk kunnen maken dat ze getroffen worden door Covid-19.

VVD, Gemeentebelangen, SGP, D66, Democratische Kiezers Ede, EdeNu, fractie Wijnsouw en BurgerBelangen zeggen te weten dat er ook binnen de gemeente met man en macht wordt gewerkt om de huidige situatie het hoofd te bieden. Ook lokaal moeten waar mogelijk de ondernemers in deze overmachtssituatie worden ondersteund. De mogelijkheden worden gezien tot uitstel van gemeentelijke belastingen, zoals OZB, reclame-, precario- en toeristenbelasting. De partijen vragen tevens of het college bereid is te onderzoeken of ondernemers kwijtschelding kunnen krijgen voor (een deel van de ) lokale lasten als betalingsproblemen ontstaan door de gevolgen van Covid-19. ,,We hopen van harte dat we als gemeente op deze manier onze Edese ondernemers kunnen steunen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie