Afbeelding
Beukenhaag

De Beukenhaag, met deze tips krijgt u de mooiste haag in uw buurt

Partnercontent

Heeft u een beukenhaag of wilt u graag een beukenhaag in uw tuin? Lees dan snel even deze tips van BetuweBomen.nl, dan weet u zeker dat uw beukenhaag de mooiste van uw buurt wordt. De beukenhaag is namelijk één van de 5 meest populairste hagen in Nederland, dus die van u mag natuurlijk wel opvallen. In dit artikel geven we u tips over het planten, snoeien en onderhouden van deze beukenhaag.

Planten
De beukenhagen worden tussen oktober en april geleverd in plastic zakken. Verwijder deze plastic zakken niet, voordat u de beukenhaag gaat aanplanten. Het beste is om de beukenhaag binnen 2 dagen te planten, maar u kunt ook gerust wachten tot het volgende weekend. Leg de beuken dan wel in een wind, vorst- en zonvrije ruimte, zodat de wortels niet uitdrogen. Plant de beuk nooit dieper dan de wortels. Als de haag met een stukje stam voor een deel in de grond staat, zal deze wegrotten. Bent u bang dat er een storm komt (met een gekke naam) die uw haag om ver zal blazen, dan kunt u bij BetuweBomen.nl ook nog speciaal spandraad kopen.

Snoeien
Wilt u een mooie dichte haag (ook in de winter) dan kunt u het beste 2 keer in het jaar snoeien. Één keer tussen 20 mei en 21 juni (zie 21 juni echt als deadline) en één keer in oktober of november. Na 21 juni krijgt de beukenhaag vaak nog een groeispurt, dus dan snoeien vindt de haag niet fijn. Wanneer u snoeit, snoei dan niet op een ''snoei'' hete dag, het blad zal verbranden. Leg voor het snoeien een zijl onder de beukenhaag neer, dan kunt u alles in één keer makkelijk opruimen. Daarna kunt u de (elektrische) heggenschaar pakken en een lengte kiezen die u mooi vindt.

Onderhouden
Om de beukenhaag goed te onderhouden kunt u 2 dingen doen. Ten eerste kunt u 2 keer per jaar de beukenhaag bemesten met een speciaal soort grond. Beukenhagen onttrekken namelijk veel voedingsstoffen uit de grond. Ten tweede kunt u de beukenhaag goed water geven. Zo was de zomer van 2019 erg heet. U mag dan gerust elke dag water geven.

advertentie