Afbeelding
Plastic verpakking

Weg met het plastic boterhamzakje, kies voor deze alternatieven

Partnercontent

Het plastic boterhamzakje kan natuurlijk niet meer en het plastic broodbakje ook niet. Er zijn alternatieven genoeg. Betekent niet dat je het bakje of zakje moet afzweren, er zijn er inmiddels van alle mogelijke milieuvriendelijke materialen. 

Vier bammetjes voor onderweg of voor in de lunchpauze op school of op het werk, keurig opgeborgen in een broodbakje met een postbode-elastiek erom. Hollandser krijg je het niet. 

Tegelijkertijd voel je wel aan dat dat voor menig scholier niet cool genoeg is (het is lagere school stijl) en als werknemer is het nu ook niet echt hip & happening. 

Recycle en was af

Belangrijker dan of het cool is of niet, is het materiaal van de broodbak of -zak. Plastic exemplaren kunnen echt niet meer. Denk om het milieu. recycle en was af. In de Dstrct tassen horen duurzame verpakkingen als het om de lunch gaat. 

Dus. De werknemers die met flair een plastic broodbakje uit hun Micmacbags toveren in de lunchpauze zijn vanaf nu uit den boze. En bammetjes in plastic zakjes kunnen ook niet meer. Om het milieu te sparen zijn daar echter goede alternatieven voor. We noemen er een aantal. 

Herbruikbaar boterhamzakje

In een herbruikbaar boterhamzakje kunnen vaak maximaal drie boterhammen. Het is een zakje met een leuke print en sluit met klittenband. Voordeel: je kunt deze gewoon in de vaatwasser doen. Jammer dat deze er niet groter is, maar dan neem je er gewoon twee. 

Koeltas

Er bestaan koeltassen voor de lunch die zijn gemaakt van gerecyclede pet flessen. Daar kun je dus ook andere (gekoelde) producten in meenemen dan louter die boterhammen. 

Bamboe bakje

Kies je toch voor een broodbakje in je rugzak dames, neem dan een bamboe exemplaar. 

Plasticvrije zak

Er bestaan ook plasticvrije zakken van honderd procent platinum siliconen, die geen giftige schadelijke stoffen bevatten. Kunnen gewoon in de vaatwasser. De zakken worden uiteindelijk gerecycled, en tot valstenen onder speeltoestellen verwerkt. 

Aluminium broodtrommel

Er zijn honderd procent recyclebaar aluminium broodtrommels in een groot of een klein formaat te koop. Er is ook een roestvrijstalen broodtrommel op de markt die BPA-, lood- en plasticvrij is. 

Food jar

Klinkt hip en zo ziet het er ook uit, deze food jar ofwel beker. Betekent dat je kiest voor een andere lunch dan met boterhammen. Maar net zo lekker is tussen de middag een soepje of een lekkere pasta eten. Die neem je makkelijk mee in deze food jar.  

advertentie