Afbeelding
foto Pexels.com

Verhuizen omdat je meer ruimte nodig hebt? Waarom geen uitbouw?

8 juni 2020 om 14:24 Partnercontent

Er kunnen veel redenen zijn om te willen verhuizen. Misschien wil je liever in een andere plaats wonen, verandert je gezinssamenstelling of ben je gewoon toe aan iets anders. Maar als ‘meer ruimte’ de reden is, dan hoef je niet altijd te verhuizen. Een uitbouw kan dan vaak ook prima. Wij geven je graag wat tips over het uitbouwen van je woning.

Een uitbouw is waardevast

Wist je dat een uitbouw één van de investeringen is die financieel het meest oplevert voor jou als woningeigenaar? Dat komt omdat je zo meer vierkante meters vloeroppervlak realiseert en daardoor wordt je woning meer waard als je hem verkoopt in de toekomst.

Dat is eigenlijk precies de reden dat je een uitbouw overweegt: omdat je meer ruimte nodig hebt. Niet voor de mensen die je huis willen kopen, maar nu al, voor jezelf. Het grote voordeel is dat jij nu mag bepalen hoe die uitbouw gaat worden. Het is jouw woning, jouw idee en dus jouw feestje!

Goed meten en uittekenen

Oké, een uitbouw kost je wel een bepaald bedrag. Maar daarvoor kun je geld lenen voor een verbouwing als je zelf nog niet genoeg bij elkaar gespaard hebt. Zorg er wel voor dat je heel duidelijk voor ogen hebt waarom je de uitbouw wil en hoe je die wil hebben. Dat maakt het aanvragen van offertes veel makkelijker.

Of je nu een aannemer inschakelt of je maakt zelf de uitbouw: een goed plan is het halve werk. Meet daarom alles goed uit, maak tekeningen van wat je wil en check alles dubbel. Dan pas kun je erop vertrouwen dat je exact de uitbouw van jouw dromen krijgt.

Een fijne uitbouw, goed geïsoleerd

Nu de volgende stap in aardwarmte voor Ede is gezet, kan je huis binnenkort op een duurzame manier verwarmd worden. Zorg dan ook voor goede isolatie in je uitbouw, zodat je ook nog kunt besparen op je energiekosten. Zo ben je dubbel zo goed bezig voor het milieu!

Zodra de uitbouw klaar is, kun je hem gaan inrichten. Dan wordt hij pas écht onderdeel van je woning en kun je hem gebruiken voor het doel dat je in gedachten had. Of dat nu een extra slaapkamer, een berghok of bijkeuken is. Alles bij elkaar heb je er misschien een tijdje werk mee gehad en in een kleine bouwplaats geleefd, maar dat is een stuk makkelijker dan je hele inboedel verhuizen naar een andere plek omdat je meer ruimte nodig hebt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie