Afbeelding
Klussen

Verbouwen in plaats van vakantie: de Nederlandse zomer komt eraan

Partnercontent

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft besloten om niet op vakantie te gaan. In het grootste geval heeft dit in meer of mindere mate te maken met corona, maar ook de hoge kosten van de gemiddelde vakantie spelen een rol in de overweging. Zeker nu de economische situatie verre van zeker is. Het overslaan van de vakantie dit jaar geeft rust, en het zorgt er tevens voor dat er extra budget is. De verwachting is dat veel Nederlanders dit geld in gaan zetten voor verbouwingen en renovaties.

Tijd en geld zijn in veel gevallen aanwezig

Heb je heel het jaar gespaard voor de vakantie en zijn de plannen nu van de baan? Dan heb je de komende periode zeer waarschijnlijk geld en tijd om te verbouwen en renoveren; voor veel mensen een unieke situatie waar gretig gebruik van gemaakt kan worden. In de meeste huishoudens zijn de plannen immers al lange tijd uitgesteld, waardoor meer dan genoeg werk is blijven liggen.

Wat krijgt prioriteit?

Lang niet elke Nederlander heeft zin om heel de vakantie te besteden aan renovaties en verbouwingen. Daarom is het goed om nu alvast prioriteiten op te stellen. Wat zijn de klussen die je écht gedaan wilt hebben? Ga je bijvoorbeeld proberen zoveel mogelijk thuis te werken na de zomervakantie, dan is het opzetten van kantoor aan huis wellicht een goed idee. Is er een kindje op komst, dan is het klaarmaken van die kinderkamer veel belangrijker. Kijk in dat geval vooral eens bij behangwereld.nl om een goede start te hebben. Ongeacht of je een egale kleur aan de muur wilt hebben of een compleet fotobehang in verschillende stijlen.

Wat prioriteit heeft, dat bepaal je zelf. Staan er geen grote plannen op de planning? Dan is het verstandig om te kijken naar de verbouwingen die het meeste geld besparen op de langere termijn, zoals extra isolatie of vloerverwarming. Met de huidige economische situatie kan het zeker lonen om de vaste lasten omlaag te brengen, zodat je ook bij verrassingen straks meer ademruimte hebt.

Gebrek aan motivatie?

Vind je het lastig om de motivatie te vinden om echt aan de slag te gaan? Plan dan een vast moment in op de dagen waarop je aan het werk wilt. De vroege morgen leent zich het beste op zomerdagen. Door nu alvast de uren te plannen, wordt het makkelijker om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan straks!

advertentie