Afbeelding
Op vakantie?

Versoepeling van de regels; toch op vakantie?

29 juni 2020 om 07:33 Partnercontent

Op 1 juli worden de regels versoepeld met betrekking tot het coronavirus. We mogen weer in grotere groepen samenkomen, kleinschalige evenementen kunnen doorgaan en naar alle waarschijnlijkheid mogen de scholen weer volledig open na de zomervakantie. Voor veel mensen is het een opluchting om te zien dat veel maatregelen versoepeld worden, al blijven de regels rond anderhalve meter uiteraard wel gewoon van kracht.

Wat betekent dit voor de vakantieplannen deze zomer? Wat we vooral kunnen zien, is dat er haast gemaakt moet worden wanneer een vakantie in eigen land op de wensenlijst staat. De meest populaire locaties zijn namelijk al vol geboekt.

Run op binnenlandse vakanties

Vakanties naar het buitenland zijn nog steeds niet populair. Enerzijds omdat Nederlanders graag willen rekenen op hun reisverzekering en dat nu niet mogelijk is. Anderzijds omdat de maatregelen wel versoepeld worden, maar nog veel onbekend is. Zeker wanneer het gaat om de situatie in andere landen en de ontwikkelingen die we op korte termijn mogen verwachten.

Daarom gaan we niet ver van huis en verkiezen we een vakantie in eigen land boven een lange reis naar een exotischere bestemming. De meeste mensen lieten eerder nog weten dat zij niet op vakantie gingen. Toen bekend gemaakt werd dat de sanitair gebouwen op campings en vakantieparken eerder open mochten, stroomden de boekingen echter binnen. Een vakantie in eigen land dus, maar wel met bepaalde restricties en voorzorgsmaatregelen.

Toch thuis de vakantiedagen doorbrengen?

Lang niet iedereen gaat echter op vakantie. In veel huishoudens zijn al plannen gemaakt met het vakantiebudget. Met dat geld kan ook gekozen worden voor een nieuwe vloer aanschaffen, een aannemer inhuren voor die uitbouw of gewoon verf kopen om zelf aan de slag te gaan met de woning. Met de extra uren in de vakantie en een leuk bedrag dat op de vakantie bespaard is, zijn er genoeg mogelijkheden om lekker aan de slag te gaan.

Aan de slag met de coronamaatregelen?

Wie aan de slag wil deze zomer en daarbij mensen in wil huren, die kan dat gewoon doen. De overheid heeft richtlijnen opgezet en de vakmensen zijn op de hoogte van wat zij wel en niet mogen en kunnen doen met het oog op de coronamaatregelen. Houd er wel rekening mee dat niet alle bedrijven de zomermaanden gebruiken om de schade in te halen; sommige bedrijven hebben vaste vakantieperiodes waarvan ook in 2020 niet afgeweken wordt. Even contact opnemen om de mogelijkheden door te spreken is dus wel verstandig voordat er definitieve plannen gemaakt worden. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie