Afbeelding
Profuomo - Nederlands kwaliteitsmerk

De tijdloze en professionele klasse van Profuomo

Partnercontent

Profuomo klinkt Italiaans, niet? De meesten weten dan ook niet dat het eigenlijk een Nederlands bedrijf is die in 1934 werd opgericht. Heinz Michaelis, de oprichter van Profuomo, maakte dankzij zijn duidelijke visie een succesvol verhaal van het familiebedrijf. Profuomo besteedt aan elke stap, van design tot productie, evenveel aandacht. De kleding van Profuomo richt zich op de professionele man, want ‘prof’ en ‘uomo’, wat ‘man’ betekent, zitten in de naam verwerkt. Het Nederlandse kwaliteitsmerk staat vooral bekend voor zijn overhemden, stropdassen en herenaccessoires. Wil je meer te weten komen over dit bijzondere merk van eigen bodem? Lees dan snel verder.

Vertrouwde klassiekers

Profuomo opereert vanuit een fashionlab dat zich in Capelle aan de IJssel in Zuid-Holland bevindt. Daar worden alle producten van het merk zorgvuldig ontwikkeld. Profuomo baseert zich voor zijn collecties meestal op echte klassiekers die al geliefd zijn bij de professionele mannen. Zij kiezen immers meestal voor wat vertrouwd aanvoelt. Daarbovenop breidt Profuomo zijn collectie jaarlijks uit om de mannen zo een kans te geven om eens wat nieuws te ontdekken. Het aanbod is ruim en er is voor elk wat wils: van formeel tot informeel.

Zoals in de inleiding al werd vermeld is Profuomo in 1934 opgericht door Heinz Michaelis. Michaelis importeerde stoffen voor kleding uit het Italiaanse Como, meteen ook de reden voor het Italiaanse tintje dat het merk met zich meedraagt. Uiteindelijk werd het merk overgenomen door de familie Brandsma, die Profuomo maakte tot wat het vandaag de dag is: een van de bekendste herenmodemerken uit Nederland.

Precies wat de klant wil

Profuomo draagt overhemden hoog in het vaandel en investeerde veel tijd en geld in de ontwikkeling ervan. Dat maakt de overhemden ook zo geliefd bij het grote publiek. Dankzij de verschillende dessins en stoffen ontstaat er een gevoel van exclusiviteit. Bovendien heeft Profuomo de klanten nauw betrokken bij de zoektocht naar het perfecte overhemd. Zo stuurde het merk testoverhemden op richting klanten en vroeg het voor feedback. Daardoor zijn de overhemden van Profuomo net zo geliefd. Het is het exacte antwoord op de vraag van de klant.

Extra opties

Profuomo is er voor alle mannen en dus niet alleen voor de doorsnee man. Heb je door je lengte bijvoorbeeld moeite om een passend overhemd te vinden? Bij Profuomo vind je een collectie met mouwlengte 7. Profuomo mouwlengte 7 shirts hebben iets langere mouwen en ook de ruglengte is iets langer gemaakt. Dat maakt ze perfect voor de iets langere man.

En ook voor wie van wat extra luxe houdt, heeft Profuomo een oplossing in huis. Het Sky Blue-segment wordt geproduceerd met de beste Italiaanse stoffen van de bekendste weverijen en zijn dus perfect voor wie net dat tikkeltje meer wil. Professionele klasse dus! 

advertentie
advertentie