Afbeelding
Foto door form PxHere

Zo geef je je kamer een industriële look

28 april 2021 om 13:20 Partnercontent

Robuust en stoer, dat zijn de sleutelwoorden voor de industriële look. En al passen die erg mooi bij een oude fabriekshal, school of loft, toch heb je er niet persé een grote, open ruimte met een hoog plafond voor nodig. De industriële look kan dus ook gewoon in jouw huis.

Om thuis een industriële look te creëren moet je eerst weten welke materialen voor deze look zorgen en welke materialen er echt niet bij passen. Maar met alleen materialen kom je er nog niet. De do’s en don’ts op een rijtje.

Industriële kleuren

De industriële look heeft een eigen kleur de vaak wat saai lijkt. De boventoon is meestal grijs, zwart of het (roest)bruin van staal of bakstenen. Hele kleurrijke items zorgen voor afleiding en kun je beter weglaten. Aardetinten daarentegen benadrukken de natuurlijke toon juist terwijl ze ook sfeervol zijn en gezelligheid creëren. Ook kleuren als cognac of groen passen goed bij een industriële inrichting.

Materialen

Metaal, beton, bakstenen en steigerbuizen zijn perfect voor het creëren van deze stoere look. Maar ook leer en hout passen goed bij deze trend. Het industriële interieur is robuust en ruimtelijk gecombineerd met dat vintage tintje. Heb je geen oude bakstenen muur in je woonkamer, creëer deze dan met behang of maak een rauwe look met betoncire. Ben je bang dat het te kil wordt? De truc zit ‘m echt in het combineren van warme materialen als hout, leer en suède in combinatie met het kille van metaal. Zoals een tafel of kast van hout met steigerbuizen of een bank van mooie leer met een stalen frame.

Denk groot

Robuust voert de boventoon en rust vult aan. Dat betekent groot in plaats van klein. Kleine accessoires creëren wel gezelligheid maar staan vaak wat rommelig. Iets wat niet past bij de industriële look. Deze look haalt de ‘gezelligheid’ uit de kleurencombinatie en de toevoeging van zachte materialen. Kies voor een paar grote eyecatchers zoals een stoere fabrieksachtige vloerlamp, leren bank of stalen eettafel. Ook een barkruk van staal met leer staat stoer, geeft de specifieke sfeer en is daarnaast erg functioneel.

Comfort

Stoer en comfort gaan overigens prima samen. Kijk maar naar de mooie zitmeubelen zoals Sweet Living Fauteuil Dean in een prachtige Cognac kleur. Stoer, warm en heerlijk om in neer te ploffen. Of de Veerle die je makkelijk draait naar de richting waar jij bij betrokken wil worden. Kies voor strakke maar comfortabele banken in mooi leer als bruin, cognac of groen. Combineer met grote planten, grote kleden en kussens en heerlijke plaids.

Wanddecoratie

Kies aan de wand voor een grote stoere wandklok in roesttinten waarbij de tandwielen zichtbaar zijn. Ook grote oude schoolplaten met afbeeldingen van landkaarten of buffels ondersteunen deze mooie look. Vind je het iets te kil geworden? Voeg dan een wanddecoratie met bloemen toe. Een zwarte achtergrond met donkere tinten bloemen maakt het minder steriel en toch niet tuttig. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie