Afbeelding
Strandjurk

Zomer staat voor de deur: consumenten kopen massaal zwemkleding!

21 juli 2021 om 08:26 Partnercontent

Nu de zomer voor de deur staat en de meeste regio’s inmiddels vakantie hebben, neemt het aantal verkopen van zwemkleding fors toe. Zo merkt ook Zwemkleding.nl, een erkend verkoper van badpakken, bikini’s en zwembroeken. Hoewel veel huishoudens ook dit jaar voor een vakantie in eigen land of zelfs eigen tuin kiezen, is de vraag naar zwemkleding groot. Het hangt samen met het toegenomen aantal verkopen van opblaasbare zwembaden. Een zwembad in de tuin biedt verkoeling op de warmste zomerdagen en biedt kinderen daarbij de mogelijkheid om te spelen met vrienden en vriendinnen.

Verschillende soorten zwemkleding in trek

Een trend uit de laatste twee à drie jaar is het kopen van een badpak in plaats van een bikini. Waar een badpak voorheen soms als suf en ouderwets werd gezien, is dat tegenwoordig niet langer het geval. Een badpak kan best sexy zijn! Denk bijvoorbeeld aan een fraai badpak met een open rug. Tegelijkertijd kiezen mannen steeds vaker voor een korte zwembroek met wijde pijpen of een strak model. De lange, wijde broeken zijn niet meer van deze tijd zo lijkt het. Niet alleen zwemkleding is in trek. Ook de verkoopcijfers van de strandjurk en bijvoorbeeld de luchtige rokjes voor op het strand doen het goed. Voordeel van een strandjurk is dat je deze eenvoudig over je zwemkleding heen trekt als je even naar het toilet moet of een drankje wilt halen op het strand.

Veel mensen blijven dit jaar in Nederland

De oplopende besmettingscijfers maken dat veel Nederlandse gezinnen voor een vakantie in eigen land kiezen, vergelijkbaar met vorig jaar. Ook toen werd het buitenland vermeden, om niet onnodig besmet te raken. Daarbij gelden er nog altijd strenge regels voor Nederlandse toeristen in veel Europese landen. Een negatieve PCR-test is vrijwel altijd verplicht. Veel mensen zijn nog niet volledig gevaccineerd, met name jongeren en jongvolwassenen, of hebben hun laatste vaccinatie nog maar net. Men moet tenminste 14 dagen wachten, voordat je wordt aangemerkt als volledig gevaccineerd.

Massaal klussen in de tuin lijkt voorbij

Vorig jaar zomer grepen veel huishoudens hun kan om hun tuin aan te pakken. De beplanting werd vernieuwd, er werd een veranda of tuinhuis opgebouwd, enzovoorts. Waar er vorig jaar lange rijen voor de bouwmarkten en vuilstort stonden, lijkt daar dit jaar geen sprake van te zijn. De meeste mensen hebben hun tuin inmiddels aangepakt en kiezen dit jaar voor een ontspannen vakantie.

Onduidelijkheid over dekking verzekering in het buitenland

Niet alleen het risico op een besmetting met het coronavirus is voor veel mensen reden om thuis te blijven deze zomer. Ook zijn veel mensen niet precies op de hoogte van de regels rondom de dekking die een verzekeraar biedt, als een land een oranje kleur krijgt. Uit onderzoek blijkt dat schade, maar bijvoorbeeld ook diefstal niet vergoed wordt in dergelijke situaties. Daarbij moet je na terugkomst in Nederland direct in quarantaine. Iets waar veel mensen geen rekening hebben gehouden bij het opnemen van hun vakantie op het werk. Mocht je zelf voornemens zijn om binnenkort op vakantie te gaan, dan is het sterk aan te raden om uit te zoeken welke regels er voor jou gelden. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie