Afbeelding
Shutterstock

Veel huishoudens pakken de tuin aan deze zomer

26 juli 2021 om 10:36 Partnercontent

Hoewel er deze zomer meer mag, zijn er nog altijd veel gezinnen die kiezen voor een vakantie in eigen land. Met name jongeren zijn over het algemeen nog niet volledig gevaccineerd, waardoor zij het risico niet willen nemen om in deze laatste fase nog besmet te raken met het coronavirus. Door in eigen land te blijven wordt daarbij veel geld bespaard. Budget wat door een groot aantal gezinnen gebruikt wordt om de tuin aan te pakken deze zomer. Men schaft een nieuwe set tuinmeubelen aan, kiest voor een veranda tegen de woning aan, enzovoorts. Het is niet de eerste keer dat men massaal aan de slag gaat in de tuin. Ook vorige zomer werd de tuin aangepakt bij veel mensen.

Hoveniers hebben lange wachtlijsten voor nieuwe klanten

De meeste hoveniers hebben de komende weken al geen tijd meer om nieuwe klanten aan te nemen. Veel hoveniers geven aan de planning voor deze zomer en het najaar al volledig gevuld te hebben. Ze zijn druk in de weer met het plaatsen van een overkapping in de tuin, met het opnieuw bestraten van de oprit of het terras en bijvoorbeeld het opnieuw vullen van borders. Dat laatste is steeds belangrijker geworden. Men wil het hele jaar door van de tuin kunnen genieten, nu grotendeels vanuit huis gewerkt worden. In de herfst en winter staat de tuin er al snel minder fraai bij. Door een hovenier de borders te laten vullen verzekeren woningbezitters zich ook voor de herfst en winter van een mooie, groene tuin.

Steeds meer aandacht voor groen in de tuin

Het opnieuw laten vullen van borders in de tuin past bij de trend, dat woningbezitters steeds meer groen willen. Voorheen werd een klein gazon of slechts een losse border gecombineerd met een groot terras. Prettig om veel gasten te kunnen ontvangen, maar veel minder goed voor het milieu! Door verschillende planten, struiken en bijvoorbeeld een kleine boom in de tuin te plaatsen worden flora en fauna gestimuleerd. Met name bijen en vlinders zullen al snel in de tuin verschijnen, wanneer voor meer groen gekozen wordt. Niet onbelangrijk is het feit, dat meer groen de tuin ook koeler houdt in de zomer.

Woning van zonwering voorzien

De keuze voor een veranda of overkapping maakt dat men in de zomer tot laat buiten kan zitten. Mede door het feit dat een veranda of overkapping de warmte vasthouden. Naast de keuze voor dergelijke elementen in de tuin, wint ook zonwering aan populariteit. Denk bijvoorbeeld aan klassieke markiezen. Ze passen goed bij zowel een klassiek, als een landelijk huis. Naast de markiezen is ook het uitvalscherm een goede optie. Zo creëer je direct schaduw op het terras en houd je de woning koeler. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie