Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlanders maken vakantieplannen voor 2022

29 december 2021 om 13:22 Partnercontent

Reisbureaus merken dat Nederlanders toe zijn aan een vakantie in het buitenland. Een weekje naar de Zuid-Europese zon, een stedentrip in Oost-Europa; we maken massaal plannen voor het nieuwe jaar. Niet alleen reisbureaus profiteren van de drift om te gaan reizen in 2022. Ook verkopers van bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera, boeken over reizen en backpacks zien de vraag naar hun producten stijgen. De nieuwe mutatie van het coronavirus maakt het voorlopig nog onzeker of een lange reis de komende maanden mogelijk is. Verschillende landen binnen en buiten Europa hebben de regels rond het coronavirus verder aangescherpt in de afgelopen weken. Opvallend is dat deze landen de grenzen veelal geopend hielden. Het maakt dat de huidige lockdown afwijkt van een eerdere lockdown vorig jaar.

Mensen besteden spaargeld aan reisspullen

Het feit dat veel Nederlanders de afgelopen periode nauwelijks op vakantie zijn geweest, maakt dat veel mensen meer spaargeld hebben dan voor de pandemie. Sommige mensen hebben dit spaargeld gebruikt voor een renovatie van hun woning of tuin. Wellicht herinner je jezelf de lange rijen voor de bouwmarkt en vuilstort nog in het voorjaar van 2020. Anderen gebruiken het gespaarde vakantiegeld nu om bijvoorbeeld een systeemcamera of dure koffer te kopen. Het zijn spullen die onmisbaar zijn op vakantie! Hoewel je ook met een smartphone fraaie foto’s kunt maken, waarderen veel mensen de kwaliteit van foto’s die met een spiegelreflex- of systeemcamera gemaakt zijn. Ook voor het boeken van de reis zelf komt het spaargeld van pas.

Verre reis in meivakantie vaker geboekt 

Opvallend is dat veel mensen voor een verre reis in de meivakantie kiezen. Ze boeken bijvoorbeeld een reis naar Amerika. Het land opende eerder in 2021 haar grenzen weer, na ruim een jaar gesloten te zijn geweest voor de Europese toerist. Ook Australië besloot haar grenzen te sluiten voor toeristen. Dat doet het land op dit moment nog steeds, in de hoop een snelle toename in het aantal besmettingen op die manier te kunnen voorkomen. Populair is onder meer een stedentrip naar New York of bijvoorbeeld San Francisco. Ook de stedentrips binnen Europa zijn geliefd onder toeristen.

Aantal zomerse dagen in Nederland valt tegen

Het is niet gek dat de vraag naar vakanties in het buitenland is toegenomen de afgelopen maanden. De Nederlandse zomer was dit jaar teleurstellend. Waar het jaar goed begon met een warm voorjaar, bleek het aantal zomerse dagen in de zomer zelf tegen te vallen. Dit aantal lag veel lager dan het gemiddelde aantal zomerse dagen in de laatste decennia. Veel gezinnen durfden nog niet op vakantie te gaan, doordat met name tieners vaak nog niet gevaccineerd waren in de zomer. Het maakte dat veel Nederlanders voor een vakantie thuis of in ieder geval in eigen land kozen.   

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie