Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlanders kozen deze zomer massaal voor vakantie in eigen land

9 september 2021 om 06:53 Partnercontent

Net als tijdens de vorige zomerperiode, bleven ook deze zomer veel Nederlanders dichtbij huis. Ze kozen voor een verblijf op een vakantiepark in Limburg, trokken naar een van de Waddeneilanden of kozen voor een vakantie aan de kust in Zeeland. Een reden die vaak genoemd werd is het feit, dat met name de jongeren binnen het gezin vaak nog niet volledig gevaccineerd zijn. Om te voorkomen dat zij zich voorafgaand aan de vakantie verplicht moeten laten testen en daarbij het risico lopen in het ziekenhuis te belanden, kozen veel mensen voor een vakantie in eigen land. Overigens betekent dit niet dat men dit jaar helemaal niet meer naar het buitenland gaat. De meeste gezinnen hebben de vakantie uitgesteld tot in het najaar.

Kindercamping populair vanwege het animatieprogramma

Bij gezinnen die in Nederland bleven deze zomer was de kindercamping populair. Waar het in Frankrijk of Spanje niet altijd mogelijk is om deel te nemen aan activiteiten, vanwege het verschil in taal, is dat in Nederland wel het geval. Terwijl de kinderen zich vermaken met het animatieteam op een kindercamping in Nederland, hebben ouders alle gelegenheid om tot rust te komen na een periode hard te hebben gewerkt. Het merendeel van deze campings beschikt over een zwembad, wat eveneens een plek is waar de kinderen zich makkelijk weten te vermaken.

 Veel huishoudens klagen over slecht zomerweer

Niet ieder gezin was tevreden over het weer in de afgelopen zomerperiode. Veel mensen hadden het gevoel dat de zomer kouder was dan voorgaande jaren. Uit cijfers blijkt dat die gedachte niet helemaal correct is. De gemiddelde temperatuur week ongeveer een halve graad af van een normale Nederlandse zomer. Iets wat wel opviel, is het relatief lage aantal zomerse dagen. Van een zomerse dag wordt gesproken als de temperatuur boven de 25 graden Celsius uitkomt. De maand juli, waarvan de cijfers bekend zijn, kende vier van deze zomerse dagen. Daar waar die maand andere jaren vaak al snel acht of negen zomerse dagen kende.

Vakantie in het najaar om te genieten van mooi weer

Veel gezinnen hebben gelukkig nog een zonvakantie in het vooruitzicht. Zij kiezen er tijdens de herfstvakantie voor om een weekje naar een vakantieland als Spanje of Portugal te trekken. Landen waar men vrijwel altijd een garantie heeft op mooi weer. Ook de overzeese eilanden Curaçao en Aruba zijn populair onder vakantiegangers. Mede doordat het relatief makkelijk is om die landen binnen te komen. Ter vergelijking, Australië en de Verenigde Staten houden hun grenzen gesloten voor Europese toeristen. Een verre reis zit er om deze reden nog niet in de komende periode. Mogelijk verandert dat nog richting de herfst. In Nederland worden eind september nieuwe versoepelingen verwacht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie