Afbeelding
Foto: Shutterstock

Een zonvakantie in oktober? Zo doe je dat

30 augustus 2021 om 14:58 Partnercontent

De populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders zijn landen zoals Frankrijk, Spanje en Duitsland. Daar kun je in de zomer heerlijk vertoeven, maar in oktober is het er niet meer zo zonnig. Met name in Frankrijk en Duitsland kan het snel afkoelen, maar ook verder in Zuid-Europa stopt het echt mooie weer vaak rond de herfst. Is het dan onmogelijk om een mooie zonvakantie in oktober te boeken? Nee, helemaal niet. Je moet alleen weten waar je rekening mee moet houden.

Zeeklimaat

Een zeeklimaat is een klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de nabijheid van de zee. Dat betekent dat het weliswaar heel zonnig kan zijn, maar dat het ook flink kan waaien. Als je vervolgens ook nog niet zo dicht bij de evenaar zit, dan kan het behoorlijk koud worden.

Nederland is aan zee bijvoorbeeld prachtig in de zomer maar erg fris. Wil je dus graag een vakantie aan zee maar ook hoge temperaturen? Kies dan voor een land in Noord-Afrika of delen van Azië. Andere goede opties zijn Ibiza en de Canarische eilanden. Ook daar kan het nog heel warm worden in oktober.

Landcodes

Een herfstvakantie in 2021 boeken is net iets anders dan je gewend bent. Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in oktober omdat reizen in de zomer van 2021 enige risico’s met zich meebrengt. Veel landcodes staan bovendien nog altijd op oranje of rood. Kies voor een land dat groen is indien mogelijk, maar realiseer je dat landcodes met meer te maken kunnen hebben dan covid. Zo zijn er plekken die je altijd beter kunt vermijden of die door weersomstandigheden of criminaliteit niet de meest welkome plekken zijn.

Waar is het zonnigst?

Wil je graag naar een land waar je veilig naartoe kunt reizen en waar je niet de hoofdprijs voor betaalt? Dan zijn er zeker opties. Voor wie bijvoorbeeld graag in Europa wil blijven zijn er ook plekken die je kunt bezoeken. Een aantal goede opties voor vakanties binnen de Europese grenzen zijn:

  • Andalusië in Spanje
  • Griekse eilanden
  • De Algarve in Portugal
  • Ibiza en Mallorca

De Griekse eilanden

Wanneer je in Europa wil blijven dan kun je alsnog kiezen voor een bestemming met mooie temperaturen. Op de Griekse eilanden kan het bijvoorbeeld, zelfs in oktober, wel 25 graden worden. Er staan daar ook weer harde winden, dus houd daar wel rekening mee.

Bij de Griekse eilanden is het vooral belangrijk dat je voor de juiste eilanden kiest. Het is namelijk zo dat er honderden eilanden zijn om uit te kiezen en ze liggen zeer verspreid over het zeegebied. Santorini en Rhodos liggen relatief dichtbij Turkije en zijn vaak het warmst. Op Santorini kan het echter ook flink waaien dus houd daar rekening mee. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie