Afbeelding
Foto door form PxHere

Het leukste dagje uit in Gelderland

15 juli 2021 om 15:26 Partnercontent

Af en toe heb je een beetje ontspanning nodig. Je hebt soms gewoon de behoefte om even niet bezig te zijn met je werk, school of andere problemen waar je tegenaan loopt. Een dagje ertussenuit kan dan absoluut geen kwaad. Met je gezin of met een groep vrienden even een dag plezier maken en niet denken aan alle ellende van het dagelijkse leven. Je zult merken dat je na zo’n ontspannende dag er weer even tegenaan kunt. Alles lijkt weer beter te gaan. Het grote probleem is alleen: waar moet je heen met zo’n dagje uit? Er is zoveel keuze en er zijn zoveel leuke dingen te beleven dat je soms misschien niet helemaal weet waar je naartoe moet gaan. Gelukkig is de oplossing niet ver weg, maar juist erg dichtbij te vinden. Je kan namelijk gewoon in Nederland een erg leuke dag beleven.

Bezienswaardigheden in de provincie Gelderland

Binnen Nederland is er genoeg te beleven. Kijk alleen maar eens naar de provincie Gelderland. Je vindt er de leukste plekken voor een geschikt dagje weg. Bezienswaardigheden in Gelderland zijn er meer dan genoeg. Van bossen tot pretparken en van grote heidevelden tot leuke stadjes: je kan het er allemaal vinden. Zo dichtbij huis kan je dus een zeer leuk dagje weg beleven. Voor de ultieme ontspanning zijn er meerdere wellnesses te vinden in de provincie. Als je een dagje met de kinderen eropuit wilt gaan dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een bezoekje aan Koningin Julianatoren. Natuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op in Gelderland. De Gelderse natuur is namelijk erg veelzijdig en er is vrijwel voor iedereen iets te vinden. Zo is er bijvoorbeeld de grootste zandverstuiving van West-Europa te vinden. Of wat dacht je van de Veluwe met de mooie heidevelden? Met het Dolfinarium, Burgers Zoo en de Apenheul zijn er ook meer dan genoeg dierentuinen waar je een dagje lol kunt beleven. Ook de mensen die graag een bezoekje brengen aan een museum kunnen terecht in de provincie Gelderland. Er zijn namelijk meer dan genoeg musea te vinden in de provincie. Grote kans dat er eentje tussen zit die je zal bevallen.

Breng een bezoekje aan een kasteel in Gelderland

Het heeft een tijdje mogen duren, maar de kastelen in Gelderland kunnen eindelijk de deuren weer openen en bezoekers ontvangen. Rondleidingen zullen er nog niet gegeven worden, maar dat mag de pret niet drukken. Zelf op ontdekkingstocht gaan in zo’n kasteel is natuurlijk ook een erg leuke belevenis. Het is wel verplicht om vooraf te reserveren. Vergeet dit dus niet te doen, want het zou natuurlijk zonde zijn als je naar het kasteel rijdt om daar te horen dat je niet naar binnen mag. De vele kastelen die je in de provincie Gelderland kunt vinden hebben allemaal een eigen verhaal. Ieder kasteel heeft een andere ligging, een andere bouwstijl en aan ieder kasteel kleeft een eigen geschiedenis. Sommige kastelen zijn al meerdere eeuwen oud en je kan jezelf even in die periode wanen tijdens een bezoekje aan het kasteel. Rondom de kastelen is ook genoeg te beleven en kan je vaak heerlijk wandelen. Elk kasteel is volledig uniek en dat is wat het zo mooi maakt. Je krijgt bij ieder kasteel een ander verhaal. Het leukste is natuurlijk om ze allemaal te bezoeken en zo de volledige geschiedenis van alle kastelen in Gelderland te herbeleven.

Een ontspannen wandeling op de Veluwe

De natuur in Gelderland is erg mooi en voor de wandelaars onder ons is er genoeg te zien. Neem bijvoorbeeld de Veluwe. Iedereen is wel bekend met dit grote natuurgebied dat zich in de provincie Gelderland bevindt. Op de Veluwe zijn er zeer veel verschillende wandelroutes die je kunt volgen om zo even volledig tot rust te komen in de natuur. Kies voor verschillende wandelingen om je plezier te vergroten. Plan bijvoorbeeld je eigen wandeling om precies daar langs te komen waar jij wilt. Bestaande routes zijn er ook genoeg en ook die zijn zeker leuk om te volgen. Zonder route lopen kan natuurlijk ook en is misschien nog wel leuker dan het volgen van een route. Waar je ook voor kiest: de vele wandelroutes op de Veluwe zijn een aanrader voor iedere natuurliefhebber. Wil je tijdens je wandeltocht de kans hebben om wilde dieren te spotten? Kies dan voor een wandeltocht onder begeleiding van een boswachter. De kans om wilde dieren te zien neemt op die manier toe. Het is erg leuk om op deze manier de Veluwe te ontdekken. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie