Afbeelding
Matras

Een nieuw matras nodig? Selecteer ‘m op basis van deze 4 punten

11 mei 2021 om 08:32 Partnercontent

Gaat je huidige matras inmiddels al ongeveer tien jaar mee en begin je het vermoeden te krijgen dat je hier niet meer zo prettig op ligt als in de begintijd? Of heb je zelfs duidelijke slijtage waargenomen aan dit matras? Dan is het volkomen normaal dat je gaat nadenken over het aanschaf van een nieuw matras 160x200. Let op, dit nadenken nemen we hier heel letterlijk. Je nieuwe matras 140x200 - of van welke afmeting dan ook - moet als het goed is jou weer voor zo’n tien jaar genoeg slaapcomfort gaan bezorgen. De keuze voor een nieuw matras valt dan ook niet lichtzinnig te nemen. Omdat het kopen van een matras geen alledaagse bezigheid is beschrijven we hieronder vier punten aan de hand waarvan je je nieuwe matras kunt uitkiezen.

Afmetingen bed frame

De afmetingen van je bedframe bepalen ten eerste in welke grootte je je matras straks gaat zoeken. Wat betreft dit bedframe kun je er natuurlijk voor kiezen je oude frame te gebruiken. Normaal gesproken kun je dit namelijk met gemak langer gebruiken dan je matras zelf. Vind je het echter tijd voor een nieuw frame, bijvoorbeeld omdat je een groter of kleiner bed wilt, dan is het daar nu het ideale moment voor.

Soort slaper

Met ‘soort slaper’ bedoelen we niet of je een snurker of een vroege of late slaper bent. Wel vinden we het relevant wat je favoriete slaaphoudingen zijn. Nu hoef je hier niet echt bij stil te staan als je in alle houdingen met evenveel gemak slaapt. Ben je echter een uitgesproken zijslaper, dan heb je hier wel rekening mee te houden. Een al te hard matras is dan namelijk buitengewoon oncomfortabel. Zijslapers hebben daarentegen een matras nodig dat genoeg meegeeft. Dit zorgt ervoor dat je ruggenwervel tijdens de nacht in een mooie, natuurlijke lijn blijft. Rugslapers zijn juist gebaat bij een matras dat voornamelijk uit stevig schuim bestaat.

Voorkeur voor kou of warmte

Ook moet in ogenschouw worden genomen of je het ’s nachts in bed vaak koud of warm hebt. Heb je het vaak te koud, dan is het slim een matras met latex of visco te nemen. Dit zijn materialen die opgebouwde warmte goed vasthouden. Mensen die juist graag meer koelte willen kunnen beter gaan voor een koudschuim matras. Dit zijn matrassen die bekend staan om hun uitstekende ventilatie.

Extra hulp nodig bij herstel

Als je een matras zoekt dat extra ondersteuning biedt bij het herstellen van grote lichamelijke inspanningen, dan lijkt het logisch voor een traagschuim matras te gaan. Dit geldt ook voor mensen die moeten herstellen van een operatie of een impact. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie